«Скотство по-волинськи»: бізнесмен вимагає за «руїну» грошей в 5 разів більшу, ніж заплатив сам

«Скотство по-волинськи»: бізнесмен вимагає за «руїну» грошей в 5 разів більшу, ніж заплатив сам
На Волині бізнесмен Владислав Зінчук вимагає за стару будівлю в 5 разів більшу суму, ніж заплатив сам.

Про це в Facebook пише народний депутат Ігор Гузь.

Публікуємо його допис без змін і правок:


В славному селі на Поліссі - Смідині зібралася група в основному молодих людей для того аби спробувати підняти з колін свій населений пункт. Не секрет, що я їм вже більше року допомагаю. Коріння моєї родини саме там, дитинство минуло також саме у цій місцині.

Багато вже зробили і ще більше хочемо зробити, з деталями можна ознайомитися на сторінці Смідинська ініціатива. Створили об'єднану громаду з шести сіл, подали документи в ЦВК і чекаємо на вибори у жовтні. Ну і чи не основне проблемне питання, це наявність приміщення для майбутньої діяльності ОТГ, створення ЦНАПу і всіх допоміжних структур.

У 80-их роках місцевий колгосп взявся будувати кантору, звели "коробку", вставили вікна та двері, провели опалення, але на жаль не спромоглися зробити внутрішні роботи. А далі як і в багатьох селах у 90-их, колгосп почав ледь дихати, а пізніше взагалі збанкрутував.

У 2005 році у селі з'являється підприємець з районного центру, тоді очільник осередку партії Бродського "Яблуко", а пізніше депутат Волиньради від партії "Батьківщина" Владислав Зінчук і переконує продати йому це приміщення за суму в розмірі 6 тисяч у.о. Питання чому саме за таку суму продали таку споруду залишається відкритим, але мова наразі не про це.

За ці дванадцять років підприємець не те що не здійснив жодних поліпшень, але навіть не спромігся оформити земельну дільяну і взагалі грубо кажучи "забив" на це майно.

Так от цього року на сходах селян вирішили спробувати повернути дане приміщення громаді. Так як сільська рада не з багатих я взявся допомогти зрушити питання з мертвої точки.

Зустрівся з підприємцем і запропонував викупити у нього це майно за таку ж суму, за яку він його придбав з подальшою передачею у власність майбутньої ОТГ. Кошти готові були надати мої друзі-підприємці, котрі перейнялися проблемою. Як Ви розумієте, це фактично благодійність з боку моїх колег...

У відповідь почув, що тепер це приміщення коштує 30 тисяч у.о. і ніяких інших умов цей мудак не сприйматиме. Якщо найближчим часом така сума не буде сплачена він розбере приміщення на цеглу і плювати хотів на думку громади. В цю споруду підприємець не вклав ні копійки, занехаяв його перетворивши в руїну. Тим більше це вже не перша така оборудка цього підприємця на території області...

Звичайно ніхто йому цього зробити не дозволить, переконаний, громада збереться і не дасть знищити таку споруду конче необхідну для села.

От так і будуємо нову країну. Хтось тягне жили і пробує зрушити з місця те, що десятиліттями падало у прірву, а хтось поводиться як остання скотина і намагається нажитися на громаді.

Переконаний ми всі гуртом питання якимось чином вирішимо, але таких мудаків хочеться брати за шию поки не зрозуміють, що правда не завжди у грошах.

p.s. Хтось скаже, що це типова історія або ж в загальноукраїнському масштабі є абсолютно незначною, але ж країна починається з малого. І далеко не завжди у столиці, але й в глибнці де вогник віри та оптимізму після таких от оказій може знову згаснути на десятиліття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
колись квартири теж купували по тисячі доларів-але покажіть хоч 1.щоб за стільки ж продали???
яка різниця за скільки це було куплено?
є сьогодні ринкова ціна
Відповісти
Людина може розпоряджатися своїм майном на власний розсуд, це не дає комусь права обзивати її за це, навіть коли ви вважаєте, що вона не права.
Не вклав не копійки? Але ж 12 років зберігав, щоб не розтягнули на ту саму цеглу, ті сам селяни, як то робиться практично всюди.
Не хоче прадавати - ну і не треба, хай носиться з нею, як відомо хто, відомо з чим.
Побудуйте собі нове чи пошукайте інше, бо купите в нього, а потім 10 років ще судитись будете, бо може і 30 тис потім йому виявиться замало.
Відповісти
Не потрібно жалітися на інших, хай Гузь зверне увагу на свою персону. На вулиці капіталізм із ринком.
Відповісти
в Европі,США-приватна власність це святе, а в нашій державі чиновники хочуть у всіх все "віджати"
Відповісти
Закон один для всіх. Попит є - тож і складається відповідна ціна. І ніякий ПРОДАВЕЦЬ не мудак !
Відповісти
Порада. Сільська рада нехай ініціює проведення перевірки за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів , а потім звертається в суд щодо стягнення за всі роки несплаченоі орендної плати. А тоді ( в залежності від суми позову) можливо підприємець і сам запропонує укласти мирову угоду.
Відповісти
ось вам і корупційна схема. Як можна вести підприємницьку діяльність в Україні і залучати іноземних інвесторів, коли різними маніпуляціями намагаються відібрати приватну власність, ГАНЬБА!!!
Відповісти
Шкода, що країною керують такі ...., яким би тільки обпаплюжити задля власних інтересів. Ми знаємо, що для такої влади підприємець як і весь народ є нічим більшим як дійсною коровою, яка вже вмерла, а її ще доять. Те, що не було викуплено підприємцями в ті роки на власний ризик, вже давно розвалено до фундамента. Може Ви пане автор були сліпі з 2005 року до даного часу, а тепер прозріли? . Чи може у Вас лише зараз зявились "інтереси" до Вашої батьківщини. Чи може Ви й зараз сліпі, що завдяки створеному Вами законодавству, сьогодні й надалі масово зникають з лиця країни цілі комплекси ферм і безповоротно втрачаються робочі місця і податки для тих громад, за які Ви нібито дбаєте. Мабуть там мала би бути Ваша увага насамперед! Створіть законодавчі умови, щоб той підприємець (законний власник з Ваших слів) був зацікавлений щось створити на базі того майна в зубожілій від Вашої діяльності громаді. І не переводьте тупий віджим нібито в інтереси майбутньої ОТГ.
Відповісти
хай пащенко ресторан свій віддасть) він там землю задаром взяв)
Відповісти
Є будівля на земельній ділянці.Земельна ділянка не приватизована? До суду- і там вся правда про "нещасного бізнесмена" вирішиться, коли надасть правоустановчі документи.
Відповісти
Далеко піде хлопець-хам з логікою гопніка 100% європей чи орда продай своє по цінам 12річної давності Лапіну купіть квитки і їдьте в Сомалі а краще прихватіть всіх депутатів ВРУнів!
Відповісти
Останні новини
«Скотство по-волинськи»: бізнесмен вимагає за «руїну» грошей в 5 разів більшу, ніж заплатив сам
24 травень, 2017, 01:15