На храм у Волновасі волиняни зібрали майже 400 тисяч

На храм у Волновасі волиняни зібрали майже 400 тисяч
На будівництво храму Святого Миколая Чудотворця у Волновасі з ініціативи волинян вже вдалося зібрати 390 тисяч гривень.

Про це стало відомо 25 травня під час прес-конференції учасників ініціативної групи з питань побудови храму Української православної церкви Київського патріархату у Волновасі.

Під час зустрічі підвели підсумки поїздки делегації, яка відбулася 19-21 травня. У програмі відвідин - урочиста академія з вшанування пам’яті загиблих поблизу Волновахи волинян із 51-ї бригади та мітинг-реквієм. Цьогоріч до заходу, окрім родин загиблих лучан, долучили й родини з Волині.

Учасники поїдки також відвідали бійців 30-ї бригади, яка дислокується на Донеччині. Окрім того, волиняни презентували проект майбутнього храму. Опісля виконувачці обов’язків мера вручили великий символічний ключ, а натомість отримали містобудівні умови.

Делегація урочисто заклала та освятила капсулу під будівництво храму. У програмі також відбувся футбольний турнір на честь загиблих під Волновахою бійців.

До слова, волиняни поїхали на Схід далеко не із порожніми руками – у Волноваху завезли чимало гуманітарної допомоги, смаколиків, а для бійців 30-ї бригади відвезли розмальовані руками малечі футболки, які зігріватимуть серця захисників-волинян.

Храм, який зведуть у Волновасі, матиме перспективу для розбудови й рекреаційного центру. Це перша церква УПЦ КП, яка з’явиться в місті, та, за словами учасників зустрічі, вона матиме достатню кількість прихожан. За словами учасника делегації отця Макарія, на Сході чимало духовних людей, які не завжди мають де реалізуватися. Таким чином, будівництво фактично спільної святині служитиме ще одним етапом утворення спільних дружніх стосунків та йде під гаслом «Луцьк і Волноваха разом». Адже за умов такої співпраці зміцнюються теплі стосунки між громадами Луцька та Волновахи.

Радник голови ОДА Тарас Яковлев зауважив, що вже не вперше побував у Волновасі.

«Однозначно, що є критична маса людей, які розуміють, що українська єдина держава та український єдиний дружний народ, який може прийти на допомогу коли є потреба», - зауважив посадовець.

Він вважає гарним знаком те, що чимало прихожан церкви Московського патріархату долучилися до процесу закладання капсули. І що хоч поки кількість прихожан до тимчасового храму невелика, є підстави вважати, що вже цього року храм Миколи Чудотворця може зібрати чималу кількість людей. Він подякував проектанту за можливість будівництва скверу та центру для допомоги людям, які цього потребують.

Радник губернатора також висловив сподівання, що вже наступного року усі, хто втратив поблизу рідних, зможуть відвідати ці місця та помолитися за близьких.

За словами начальника відділу у справах сім’ї та молоді Луцькради Олексія Веремійчика, під час поїздки вирішили започаткувати проект спільно зі шведською місією та однією з громадських організацій щодо можливості поліпшення освіти дітей, адже ситуація в тому регіоні значно гірша. Веремійчик зауважив, що був розчуленим, коли діти впізнавали гостей з делегації, з якими зустрічалися під час відвідин Луцька.

Щодо збору коштів проінформував виконавчий директор Благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович.

На рахунках наразі 390 тисяч гривень. Раніше по 100 тисяч гривень переказали підприємства «Вілія», «Волиньобленерго» та «Модерн-експо», а 20 тисяч - Волинська єпархія УПЦ КП.

Під час фестивалю «Вишиті обереги єднання» лучани пожертвували 10027 грн. Активно долучилися й працівники облдержадміністрації, які зібрали вже понад 50 тисяч гривень. Переказав 10 тисяч гривень і нардеп від Волині Ігор Гузь.

Волинян закликають надалі збирати кошти на будівництво храму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
400 тис. Можливо ,краще було би в якусь лікарню вкласти чи будинок немовляти? Ще й у Волноваху, де усіх із західної України ненавидять. Якийсь гельсинський синдром у певних волинян
Відповісти
Останні новини
На храм у Волновасі волиняни зібрали майже 400 тисяч
25 травень, 2017, 19:37