Волянюк, фаєри, плакати: як у Луцьку пікетували суд. ФОТО. ВІДЕО

Волянюк, фаєри, плакати: як у Луцьку пікетували суд. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку понад сотня людей влаштували акцію протесту під міськрайонним судом з вимогою карати водіїв, яких керували в стані алкогольного сп'яніння.

Причиною для такої акції стало рішення судді Олега Ющука про виправдання прес-секретаря громадського формування «Варта порядку» Олександра Волянюка , на якого склали протокол за ст. 130 (керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’янніня).

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СПРАВУ ВОЛЯНЮКА

На акцію, що відбулася зранку 26 травня, прийшли представники різних вікових та соціальних категорій. Були атовці, правозахисники, члени громадських організацій, активісти "Самооборони", "Національного Корпусу" та інші.

На початку вони влаштували короткий мітинг, під час якого Олександр Ніколайчук пояснив, чому люди зібралися під судом.

Він зауважив, що це далеко не перший випадок, коли судді звільняють від відповідальності "п'яних водіїв" з сумнівних причин, не беручи до уваги, приміром, відео з боді-камер патрульних. Також він згадав про те, що старший слідчий Луцького відділу поліції Олександр Карпук за отримані 1200 доларів хабара обійшовся мінімальним штрафом.



Приблизно о 9:00 до учасників акції підійшов голова суду Михайло Квятковський. Він зауважив, що згідно правил суддівської етики не може коментувати рішення колег, зокрема, й в справі по Волянюку. Водночас суддя висловив думку, що всі п'яні водії мають бути покарані згідно закону.

Опісля цього учасники акції влаштували перформанс з фаєрами та димовухами, скандуючи "Закон один для всіх" та "Судді, пам'ятайте, влада - не вічна".

"Якщо судді думають, що ми будемо мовчати, то ми їх розчаруємо, бо ми можемо розпочати смітникову люстрацію, або таку, якою вона має бути", - заявив голова волинського осередку "Національного Корпусу" Андрій Д’яченко.

Також учасники акції передали до суду звернення, в якому вимагають покарання для Олександра Волянюка та відставки судді Олега Ющука.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора Волянюка гнати на місце його попередньої дислокації тобто в нікуди.....
Відповісти
Молодці
Відповісти
Ну от, як завжди своя правда: у результаті винні судді, бо приймали кінцеве рішення. А спрямувати зусилля на навчання та вдосконалення роботи працівників патрульної поліції та інших правоохоронців? А пролобіювати відкриття працівникам правоохоронних органів доступу до всіх реєстрів для оперативного розкриття правопорушень? А забезпечити електронними браслетами для повноцінного виконання домашнього арешту, як того вимагає ЄСПЛ? А забезпечити медичні заклади драгерами, про що, до речі, згадував один з активістів на відео (в іншому випадку - доказ недопустимий)? А відмовитись від постійних порушень в частині втручання в процесуальну діяльність??? Забезпечити в свої ряди кваліфікованих та мудрих юристів (оскільки ці мітинги та коментарі є мінімум профанацією)?
Так от, вся діяльність місцевих активістів- це боротьба з наслідками, а не причинами. Не виховуйте в собі злість, а спробуйте об'єктивно дивитись на речі. Всім добра))))
Відповісти
Карпук всіх вас деь мав... Він зараз написав рапорт, щоб йому дозволили вийти на пенсію по інвалідності.... І Шпига дав згоду... Асталавіста лохі....
Відповісти
Останні новини
Волянюк, фаєри, плакати: як у Луцьку пікетували суд. ФОТО. ВІДЕО
26 травень, 2017, 10:09