Депутати «відхрестилися» від перейменування села на Волині

Депутати «відхрестилися» від перейменування села на Волині
Депутати Волиньради зняли з розгляду питання перейменування села Старий Чорторийськ Маневицького району на Чарторийськ, навколо якого зараз точаться гострі дискусії.

Це відбулося 26 травня під час сесії.

Депутатка Людмила Кирда, що мешканці села Старий Чорторийськ розділилися на дві частини. Мешканці звернулися до українського інститути національної пам'яті. У відповіді установи йдеться, що підстав для перейменування немає, адже назву не треба декомунізувати.

До слова, у відповіді йдеться, що назва підпадає під вичерпний список закону України «Про географічні назви», який дозволяє перейменування.

Кирда просила надати слово представникам громади, які прибули на сесію, проте голова облради цього не зробив – мовляв, хай звертаються до Верховної Ради і там розбираються із назвами.

Після обговорень голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик додав, що треба буде платити за таблички, а скоро там буде територіальна громада.

Зрештою, аби не сварити селян, половина яких за перейменування села, а половина проти, депутати зняли питання із розгляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати «відхрестилися» від перейменування села на Волині
26 травень, 2017, 13:05