Діагностичний центр у Луцьку хочуть закрити

Діагностичний центр у Луцьку хочуть закрити
Комунальне підприємство лікувально-діагностичний центр «Міскур» хочуть ліквідувати, бо воно не приносить прибутку, а лікарі бажають піти у вільне плавання.

Питання про доцільність існування підприємства 20 листопада вивчала депутатська комісія з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Як пояснив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, підприємство є госпрозрахунковим, тобто не фінансується з бюджету. Лікарі надають послуги з рефлексотерапії та діагностики методом Фолля. Це, як пояснив посадовець, є елементом нетрадиційної медицини. Один сеанс коштує близько 80 гривень.

«Воно було створене років п’ять назад. Тоді модно було такі додаткові робочі місця створювати, аби зменшувати навантаження на бюджет», ̶ пояснив Кошель.

Нині у «Міскурі» працює шість людей. Втім, саме підприємство не дає прибутку та працює переважно на відшкодування видатків на зарплату працівникам.

«Воно працює не дуже рентабельно. Особливо люди до них не йдуть. Вони на повному самоокупному фінансуванні. Ледве-ледве на зарплату собі натягували. Майна ніякого не мають», ̶ зазначив чиновник.

Посадовець каже, що під час звіту перед членами виконкому, підприємству рекомендували брати ліцензію на діяльність та працювати «у вільному плаванні». Адже апаратура є власністю лікарів.

Підприємство орендувало дві кімнати у Луцькій міській поліклініці №2. Тепер підшукали приміщення і на проспекті Відродження, але у іншому місці. Кошель каже, що заперечень від лікарів щодо ліквідації підприємства немає.

Депутат Роман Романюк поцікавився чи не прослідковується тут лобіювання інтересів. Мовляв, більше ніхто таких послуг не надає у місці, а приватна структура буде вимагати більшу оплату за діагностику, аніж госпрозрахункове підприємство.

«Не суттєво міняється місце розташування. Це не інший кінець міста. Послуги будуть надаватися ті ж самі, але за це будуть платити іншу оплату, ніж було раніше», ̶ зазначив депутат Роман Романюк.

«Якщо ми не підтримаємо ту ідею, то вони фактично самі готові понаписувати заяви і піти. Підприємство, не маючи підтримки, саме по собі ліквідується. Дотувати і поповнювати статутний фонд, не знаючи чи вони справляться, то також не вихід», ̶ заперечив йому Кошель.

Зрештою, двоє з депутатів (Юрій Вега та Роман Романюк) утрималися рекомендувати підтримати це питання на сесії. Остаточно проект рішення про ліквідацію підприємства розглядатиме сесія міської ради 28 листопада.

довідка:


Акупунктура (також голкорефлексотерапія, рефлексотерапія, голкотерапія, голковколювання, від лат. Acus - голка і лат. Punctura (pungo, pungere) - колоти, жалити [3]) - напрямок в традиційній китайській медицині, в якому вплив на організм здійснюється спеціальними голками через особливі точки на тілі за допомогою введення їх в ці точки і маніпуляцій ними. Вважається, що ці точки знаходяться на меридіанах, по яких циркулює ци («життєва енергія»). Метод використовується для зняття болю або в лікувальних цілях.

Метод Фолля (нім. Elektroakupunktur nach Voll, EAV) - нетрадиційний метод медичної експрес-діагностики, що використовує результати вимірювання опору шкіри на пальцях для постановки діагнозу. Є по суті комбінацією акупунктури і гальванометра. Запропонований доктором Рейнольд Фоллем в 1958 році, пише Вікіпедія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.


ВАМ необхідно дізнатись причину захворювання?
Функціональна діагностика організму - правильне рішення!!!

Подробнее: http://diagnos.io.ua/


Ми підготували все найкраще для ВАС!:

1. Краще обладнання «ІМЕДіС»;
2. Індивидуальний підхід (гарантований);
3. Дипломовані спеціалісти;
4. Безкоштовне консультування після діагностики;
5. Рекомендації по харчуванню.
Відповісти
Останні новини
Діагностичний центр у Луцьку хочуть закрити
21 листопад, 2012, 10:29