У Швейцарії засудили за «лайк» у Facebook

У Швейцарії засудили за «лайк» у Facebook
Суд в Цюріху виніс обвинувальний вирок 45-річному громадянину Швейцарії, який поставив «лайки» у соцмережі Facebook під повідомленнями сумнівного змісту.

Тепер чоловік зобов'язаний виплатити штраф обсягом 4 тисячі франків ($4,1 тис.), – пише 5 канал із посиланням на Swissinfo.ch.

Повідомляється, що неназваний швейцарець звинуватив президента організації із захисту тварин «Verein gegen Tierfabriken» Ервіна Кесслера у расизмі та антисемітизмі. Він поставив шість «лайків» під повідомленнями активістів у мережі, які мали «підбурливий характер», прокоментував їх та опублікував на сторінці свого профілю.

У відповідь на це Кесслер подав до суду – на авторів коментарів, та на того, хто висловив своє вподобання, пояснивши це тим, що «лайк» просуває публікацію та робить її видимою для більшого числа користувачів.

Суд підтримав сторону позивача та наголосив, що такі повідомлення не були виправданими, містять наклеп і зачіпають честь Кесслера. Натиснувши на кнопку «мені подобається» у Facebook, обвинувачений власне визнав, що він згоден з відповідним повідомленням.

Суддя відзначив, що Кесслер колись був засуджений до незначного терміну ув'язнення через публічне порівняння єврейських традицій зі злочинами німецьких нацистів. Хоча засуджений досі може оскаржити рішення в кантональному суді Цюриха, для Швейцарії це перший випадок обвинувального вироку за «лайк» в соцмережі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.