У Луцьку лампадками виклали скорботний хрест. ФОТО

У Луцьку лампадками виклали скорботний хрест. ФОТО
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вшанували загиблих під час голодомору 1932-33 років флешмобом та хвилиною мовчання.

Близько трьох десятків юнаків і дівчат у четвер, 22 листопада, близько 20:00, зібралися біля університетської бібліотеки, аби запалити лампадки та викласти їх у формі хреста.

Таким чином студенти віддали шану усім загиблим під час голодомору.

Флешмобу передував перегляд документальної стрічки «Голодомор: геноцид в Україні», яку виготовила американська кінокомпанія на замовлення української діаспори у США.

«Тут зібралося близько 30 людей, які спочатку переглянули фільм, а далі не лише обговорили побачені кадри, історії, які свідки голодомору розповідали, а й загалом таку подію як голодомор в історії України», – пояснив голова студентської ради університету Володимир Ковальчук.

Серед молоді – активісти студентської ради та первинної профспілкової організації студентів. Голова студради каже, що більше студентів долучаться до заходів з нагоди пам’яті жертв голодомору вже під час флешмобу «1933 рік в одній хвилині», що відбудеться у п"ятницю, 23 листопада, о 16:00 на Театральному майдані.

Також молодь візьме учась у скорботній ході, яка стартуватиме 24 листопада о 15:00 з Театрального майдану до замкової площі.

На базі бібліотеки вузу діє виставка, присвячена дню пам’яті жертв голодомору, яку вже відвідали близько 300 студентів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку лампадками виклали скорботний хрест. ФОТО
23 листопад, 2012, 08:15