У Ковелі фасади шкіл розмалюють муралами

У Ковелі фасади шкіл розмалюють муралами
До нового навчального року художники з усього світу розфарбовують фасади шкіл, дитячих садочків, стіни будинків біля навчальних закладів у Києві, Одесі, Харкові, Ковелі, Волновасі, Попасні, Чернігові та Черкасах.

Мураліст і куратор проекту Жюльєн Маллан (Seth) до Дня захисту дітей створив першу роботу на фасаді школи в Попасній Луганської області та назвав її «Попасні гойдалки», – пише Українська правда. Життя.

«Це школа в Попасній, яка розташована в прифронтовій зоні на Донбасі. У 2014 році вона потрапила під обстріл і була знову відкрита у минулому році. Ця стіна – перший об'єкт для проекту Back to School! Ukraine», – коментує Жюльєн Маллан свою роботу.

Художники створюють зображення для соціальноого проекту «Mural Social Club: Back to School», який запускає фестиваль Mural Social Club за підтримки міжнародної організації UNICEF. Участь беруть митці з Ізраїлю, Португалії, Франції, Аргентини, Чилі, Південної Африки, Італії, і, звичайно, з України.

Організатори «Mural Social Club: Back to School» хочуть надати цінності і значимості будівлям садочків та шкіл, даруючи дітям монументальний твір. Вони вважають, що мурали допоможуть збагатити дитяче мислення фантазіями та мріями, які часто відходять на другорядний план через побічні наслідки глобалізації та надмірний вплив інформаційного потоку.

«Гадаю, що позитивний вплив сучасного мистецтва на ранніх етапах розвитку дітей сприяє естетичній освіті та розширенню світогляду дітей, які у повсякденному житті рідко стикаються з сучасним мистецтвом та прикладами креативного урбанізму», – розповів куратор проекту Олег Соснов.

«Ми сподіваємося, що подібний проект надихне дітей на власну творчість та буде спонукати їх по іншому подивитися на вже знайомі стіни рідних міст», – каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі фасади шкіл розмалюють муралами
07 червень, 2017, 10:39