Позачергова сесія Луцької міської ради. АРХІВ ТРАНСЛЯЦІЇ

Позачергова сесія Луцької міської ради. АРХІВ ТРАНСЛЯЦІЇ
У Луцьку депутати міськради збираються на сесію, аби обговорити рішення суду про поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря ради.

Нагадаємо, в березні після "перевороту" в міській раді, в результаті якого з посади усунули секретаря Юлію Вусенко, Ігор Поліщук став в.о. міського голови Луцька. Після двох місяців судової тяганини Вусенко поновили на посаді.

7 червня вона прийшла до ради та передала відповідні документи Ігорю Поліщуку. На це він заявив, що рішення про його усунення з посади має ухвалити міська рада. Однак суддя у постанові чітко вказала, що цього не потрібно.

Попри це на завтра, 8 червня, Ігор Поліщук скликає позачергову сесію міськради, аби розглянути питання щодо поновлення Вусенко. Можливо, для того, щоб зняти із себе відповідальність за невиконання постанови суду, адже проти колегіального органу правоохоронці справу відкривати не будуть.

Інформаційне агентство ВолиньPost вело текстову і фото трансляції з сесійної зали.

11:09

Сесія завершилася.

11:07

Слово хотів взяти громадський активіст Сергій Рижков, але "за" проголосували лише троє. Зате дали доступ до мікрофону Оксані Марищук.

11:04

Почалося обговорення постанови. Зокрема й про зміну в постанові про те, що суд виключив із мотивувальної частини рішення щодо поновлення на посаді секретаря Юлії Вусенко пункт про те, що для поновлення необхідне рішення сесії.

Депутати-укропівці кажуть, що це "повний абсурд".

11:02

Також Поліщук повідомив, що на постанову суду подали апеляційну скаргу, тож тепер долю поновлення Юлії Вусенко має вирішити Апеляційний суд Львівської області.

10:59

Також Поліщук зазначив, що до міської ради надійшов лист із виконавчої служби для виконання рішення суду.

10:54

Тепер Поліщук перейшов до зачитування висновку юридичного управління щодо постанови суду.

10:52

На інформаційному таблі з'явилися інформація, що на сесії зареєструвалися депутати від "УКРОПу", двоє радикалів Сергій Була, Костянтин Петрочук, члени фракції "Батьківщина", Олександр Козлюк, Євген Ткачук і Тарас Шляхтич з "Самопомочі".

Ігор Поліщук зачитує депутатам витяг з постанови суду.
10:45

22 депутати прийшли до сесійної зали. Сесія розпочалася.

10:28

Ігор Поліщук оголосив, що сесію розпочнуть за три хвилини. У залі немає представників "Солідарності", "Самопомочі" і "Свободи".

10:17

Ігор Поліщук оголосив, що поки не вдалося вийти на зв'язок з депутатами, які затримуються. Попрохав почекати ще декілька хвилин.

10:08

У сесійній залі є представники "укропівської" більшості - це фракції "УКРОП", "Батьківщина", радикали та Євген Ткачук, Олександр Козлюк.



10:07

На сесії є близько 20 депутатів. В.о. мера Ігор Поліщук попрохав обранців трохи зачекати, поки зберуться їхні колеги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За грати Полішука!
Відповісти
Останні новини
Позачергова сесія Луцької міської ради. АРХІВ ТРАНСЛЯЦІЇ
08 червень, 2017, 10:05