Діти на Волині навчаються в старій занедбаній школі

Діти на Волині навчаються в старій занедбаній школі
Громада села Римачі, що у Любомльському районі, вже давно потребує нової школи. Наразі там дітвора навчається в старому приміщенні, яке збудували ще у 1932 році.

Школярів налічується аж 130. У них немає спортзалу. Школа поділена на кілька частин: окремо класи, їдальня, а санітарна кімната взагалі знаходиться за 40 метрів від навчального закладу, - інформує прес-служба народного депутата України.

За словами голови Вишнівської ОТГ Миколи Сущика, громада вже упродовж багатьох років стукає у двері різних інстанцій у пошуках коштів на будівництво чи реконструкцію школи. Сподівалися, що цьогоріч Волинська ОДА включить Римачівську школу в перелік об’єктів, будівництво яких фінансуватимуться з державної казни. Однак, і тут, про римачівських дітей забули. Нещодавно люди за сприянням звернулися до нардепа Ігоря Гузя.

Обранець, розуміючи проблеми батьків та їх дітей, трудового колективу школи, ще у середині травня надіслав депутатське звернення до Віце-прем’є-міністра України - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства Геннадія Зубка.

В документі Ігор Гузь висловлює прохання включити Римачівський освітній заклад в перелік об’єктів, що будуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, а також здійснити перерозподіл ресурсів саме на цю школу.

«Треба це питання вирішувати. Приємно, що проблемою громадою перейнявся і мій колега Іван Крулько, який працював у день виборів голови Вишнівської ОТГ. Отже ми разом взялися «вибити» з державного бюджету ресурси на капітальну реконструкцію будівлі школи у селі Римачі. Подальші наші дії залежатимуть від отриманої відповіді від Геннадія Зубка на моє депутатське звернення», - прокоментував Ігор Гузь.

«За попередніми підрахунками, на повну реконструкцію школи потрібно 18-19 мільйонів гривень, це з урахуванням нового розрахунку з зарплати освітянам. Тривалість будівельних робіт залежить від того, хто буде виконувати роботи, але думаю за два роки це зробити реально. У нас є розроблена проектно-кошторисна документація. Ми хочемо, щоб школа була в одному приміщенні. Вишнівська ОТГ готова до 10%-вої частки співфінансування на будівництво школи», - розповів Миколи Сущик.

У Римачах проживає до тисячі жителів. А дітей дошкільного віку – 79, є ще в селі 12 малят, які виховуються у Бережецькому дитсадку. Отже – перспектива є, і потреба в будівництві нової школи також є.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти на Волині навчаються в старій занедбаній школі
08 червень, 2017, 11:41