Повернення «барабашки». Рішення позачергової сесії Луцькради сфальсифіковане?

Повернення «барабашки». Рішення позачергової сесії Луцькради сфальсифіковане?
У протоколах реєстрації депутатів та голосування за порядок денний позачергової сесії Луцької міської ради з невідомих причин з'явилося прізвище депутата Тараса Шляхтича, якого на сесії не було. При тому, що його голос був 22-м, тобто необхідним для кворуму і початку засідання.

Це сталося 8 червня.

Вперше його прізвище виникло під час реєстрації депутатів через систему "Віче". Журналістів здивувало, що його прізвище було в переліку зареєстрованих, адже депутата в міськраді не було, а в його пульті для голосування картка була відсутня.

Пізніше схожа ситуація зафікована при голосуванні за порядок денний: депутата нема, картки нема, але його голос "за" в протоколі є.



Важливо, що для ухвалення рішення потрібно 22 голоси і саме стільки голосів було з врахуванням "за" Шляхтича.

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost він розповів, що картка для голосування завжди при ньому і на момент голосування депутат перебував на роботі.

"Максимум можу залишити вдома, голосую завжди персонально. Зараз моя карточка знаходиться в мене. Я не розумію, яким чином моє прізвище опинилося. Це викликало великий подив", - зауважив Шляхтич.

"Вважаю таке голосуванням порушенням законом, бо виходить не персональне голосування. Я буду писати відповідні звернення на міську раду і якщо буде потреба у відповідні органи для з'ясування. Так як на цій сесії "моє волевиявлення" стало вирішальним, адже я був 22-им, як можна оцінити це, якщо мене там не було", - сказав він.

"Можливо це зробили спеціально, мене багато що дивує, і для чого це робиться я не знаю. Можливо, це сталося випадково", - припустив депутат.

У секретаріаті міської ради цей інцидент відмовилися коментувати.

Водночас стало відомо з власних джерел, що сесія могла не відбутися через відсутність кворуму, адже на неї не з'явилися Аркадій Соломатін і Вікторія Побережна з "укропівської" більшості. Ймовірно, "укропівці" вирішили перестрахуватися та допустили своєрідне фальсифікування результатів.

Нагадаємо, в травні у Луцькраді був дещо схожий інцидент. Лист до секретаря Луцької міськради Ігоря Поліщука про ініціювання об’єднання облцентру Волині із навколишніми селами потрапив на розгляд до юридичного відділу муніципалітету без згоди автора – депутата Павла Данильчука. Цей інцидент жартома назвали "діями барабашки".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виходить золота акція. Нада брать ....
Відповісти
Клоунада продовжується!
Відповісти
Тарас - він такий, баблішко любить!..
Відповісти
Останні новини
Повернення «барабашки». Рішення позачергової сесії Луцькради сфальсифіковане?
08 червень, 2017, 13:07