Повідомили, скільки квартир придбали для волинських атовців

Повідомили, скільки квартир придбали для волинських атовців
На Волині у 2016 році придбано 37 квартир сім’ям загиблих та учасникам АТО.

Про це сьогодні, 12 червня 2017 року, повідомила директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод під час оперативної наради - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, починаючи із 2014 року урядом передбачено та затверджено розпорядження щодо надання житлових приміщень для сімей загиблих, а також інвалідів І-ІІ групи із числа учасників АТО.

Відтак, органи місцевого самоврядування, а також департамент соціального захисту у 2014-2017 рр. закуповували квартири та передавали у власність сім’ям загиблих та учасникам АТО, що мали інвалідність.

Окрім того, для покращення якості надання даної послуги у 2016 році урядом прийнято зміни до відповідного розпорядження і передбачено виплату компенсацій для того, щоб сім’ї загиблих або сім’ї учасників АТО з інвалідністю мали можливість самостійно обрати те житлове приміщення, яке вони вважають за потрібне.

"В минулому році за допомогою державної підтримки 37 сімей учасників АТО та сімей загиблих отримали компенсацію на придбання житлових приміщень на суму понад 25 мільйонів гривень. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів № 375-р від 7 червня 2017 року для Волинської області передбачено 13,5 мільйонів гривень для забезпечення компенсації сімей загиблих, а також інвалідів І-ІІ групи з числа учасників АТО для покращення їх житлових умов, а саме придбання ними житлових приміщень. Таких осіб у нас в області було, позаяк, з 1 квітня 2017 року 19. 7 із них це сім’ї загиблих та 12 сімей інвалідів І-ІІ групи з числа учасників антитерористичної операції", – зазначила Оксана Михайлівна.

Саме тому директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації звернулась до голів РДА та представників органів місцевого самоврядування з проханням пришвидшити комісіям розгляд пакетів документів для прийняття остаточного рішення, адже найближчим часом кошти надійдуть в область і будуть розподілені між районами та містами.

Особливу увагу необхідно звернути містам Нововолинськ та Луцьк щодо своєчасного прийняття коштів та на виконкомах розподілу для управлінь соціального захисту населення.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
балбесів ще багато...
Відповісти
Останні новини
Повідомили, скільки квартир придбали для волинських атовців
12 червень, 2017, 21:30