Головний архітектор Луцька колекціонує етикетки алкогольних напоїв

Головний архітектор Луцька колекціонує етикетки алкогольних напоїв
Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук має у своїй колекції близько трьох сотень краваток, а також протягом 30 років колекціонує етикетки з пляшок алкогольних напоїв.

Про це Юрій Казмірук розповів, взявши участь у проекті «Обличчя Луцька».

Нагадаємо, автори цього проекту щодня публікують у соціальних мережах Facebook та ВКонтакте фото людини, гідної, на їх думку, зватися «обличчям Луцька». Фото супроводжує довільна розповідь того, хто зображений на фото.

57-річний Юрій Казмірук став обличчям проекту у понеділок 26 листопада.

Головний архітектор розповів, що мріяв бути капітаном далекого плавання, священиком, а на 4-му курсі Львівської політехніки мав можливість потрапити у ФК «Карпати».

«Я люблю щось колекціонувати. Маю велику систематизовану колекцію олівців та книг», - зізнався чиновник.

«Є велика колекція краваток на всі випадки життя. Я маю біля 300 штук: до кольору, до вибору. Є такі, які і не носив. Дружина сама по магазинах не пускає, бо де б я не був, то завжди привезу краватку», - розповів Казмірук.

Юрій Казмірук також розповів, що має «шикарну колекцію» етикеток із спиртних напоїв, які колекціонує вже 30 років.

«Дуже люблю автомобілі і вмію їх ремонтувати. В мене руки з того місця ростуть: вмію і цвях забити і машину відремонтувати. Також дуже люблю собак», - додав архітектор.

Хоча Юрій Казмірук не є корінним лучанином, втім каже, що любить місто, бо тут має всю рідню.

«Луцьк сприймається з позиції пішохода, а не автомобіліста. Але хочу додати, що нині багато вулиць втратили свою значимість, як міські вулиці. Часто кажу про те, що наш проспект Волі, перетворився на торгову вуличку райцентру. Це презентабельна вулиця міста, такого не має бути. Але все ж таки Луцьку більше доброго, ніж поганого», - зазначив архітектор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краватки і етикетки це добре. Але краще б він займався тим, за що гроші отримує. Бо за роки незалежності Луцьк став 15-м райцентром Волині. Але швидше за все тут інші "архітектори" і без голового все рішають.
Відповісти
чоловіки не можуть втриматися, аби щось не колекціонувати...;)
Відповісти
точно.. деякі навіть жінок колекціонують
Відповісти
А чомусь думалось, що архітектор має колекціонувати зразки старовинної цегли і шматків бруківки часів Данила Братковського? Але я напевно відстав від життя. А ще б етикетки з сірникових коробок і колекцію засушених тарганів і клопів. Це б дуже добре гармонувало з інтелектуальним розвитком архітектора. До речі, в мене є етикетка "Сонцедару" - вина з гнилих яблук кінця 60-х років. Вино-о-о!.. Дідусь розповідав, що після цього напою паркан обвуглювався, якщо попісяти на нього. Як ніби вилив негашене вапно. Історичний факт і чудове доповнення до колекції. А Казьмірук, як виявляється, людина невідкритих можливостей. Такі рідкісні колекції!.. Скажи, чим ти займаєшся, і я скажу, хто ти - істина на усі віки.
Відповісти
а ще він любить ходити по ринку із собачкою за пазухою))) особистість, що тут скажеш.
Відповісти
Крот, ви праві
Відповісти
так, гідне заняття для спеціаліста-професіонала! а песик за пазухою - це гламур типу Звєрєва чи Діми Коляденко - відсутність чоловічого начала! шкода, що після таких одкровень це обличчя можна остаточно викреслити з мапи нашого міста!
Відповісти
А що ж тут дивного? Кожен по-своєму бажає бути креативним. І це не завжди залежить від того, яка в людини освіта. У політесі цього пана вчили, як розрахувати цементний розчин для виробництва панелі перекриття, яка буде мати навантаження вагою N тонн. Такі інститутські предмети, як "модулі" і "опір матеріалів" не дають культури і інтелігентності. Це набувається в сім`ї з молоком матері. Тому цю вихованість заміняють сурогати - краватки, етикетки і собачки за пазухою. А ось, пан не назвав цифри, скільки у нього дома книг, що він читає, чи вистачало у нього мужності у 80-ті роки простояти 8 годин в черзі, щоб передплатити Ключевського, Соловйова чи Камю? Тоді черги за книгами були дещо довші, ніж за краватками. Очевидно, що не стояв. Зате він (як вказує у біографії), являється «членом» кількох громадських організацій, де «членство» вимагає лише своєчасної сплати внесків: української академії архітектури, академії будівництва України та міжнародної ради по збереженню пам`яток і визначних місць (IKOMOS). В одній з них, якщо не зраджує пам'ять, він навіть «члєнкор». Дуже престижно бути стільки разів «члєном» за внески. Приємно, коли чоловіки залишаються наївними дітьми навіть в неповних 60 рочків.
Відповісти
і взагалі - чи має право бути "Обличчям міста" людина, яка нічого для цього міста не зробила? і наше місто завдяки таким чиновникам-архітекторам,на жаль, не має свого привабливого обличчя....
Відповісти
Фееее! Яку гидоту ви пишете! І чому ви вирішили, що можете вказувати, що колекціонувати?!!

Казмірук - найприємніший посадовець луцької мерії!
Відповісти
Mirna, та що ви кажете! А ви усіх посадовців луцької мерії "пробували"? Цей таки точно найприємніший?
Відповісти
Маруся, ну ви і нахаба...
Відповісти
по вигляду він голубарік)))
Відповісти
Молодець, Казмірук! Таке рідкісне захоплення - етикетки, собачки за пазухою, краватки. Інтелектуал, що там говорити. Не те, що хтось книги збирає, чи старовинні глиняні свистульки. Це все віджило і не модно. Час диктує. А ще можна зробити виставку етикеток для широкого загалу. Хай знають наших! Наприклад, в обласному історичному музеї чи в вестибюлі обласної адміністрації? Народ буде валити валом, і усі - інтелектуали! Ва-а-а! Сенсація! А Мірна буде закликати відвідувачів на виставку цього "найприємнішого посадовця".
Відповісти
А я то думала, що мій чоловік дурний, що збирає і читає книги. Виявляється, є ще дурніші.
Відповісти
саме так, інтелектуале! замість виставки проектів, спроектованих і збудованих осель, малих архітеткурних форм, відреставрованих пам'яток архітектури - саме виставка досить інтелектуального заняття - етикеток алкогольних напоїв! а Mirna - непоганий журналіст і фотограф, але не розуміє одного - для чиновника, що займає таку відповідальну посаду, головне не "приємність", а відповідність, діяльність на користь громаді, місту, щоби гідно вписати і своє скромне ім'я в історію Луцька (http://www.volynpost.com/blogs/152-arhitektory-lucka-ce-misto-maie-imena - саме про це писала колись VolynPost!)
Відповісти
Народ, и чего вы все такие злые? Фото очень даже ничего, хобби тоже вполне приличное. Вот, если бы он коллекционировал в своем подвале трупы убиенных младенцев, тогда бы и возмущались. Почему вы считаете, что он не читает книг или у него нет своей библиотеки? Меньше желчи, согласен с Мирной, из наших чиновников он самый интеллигентный.
Відповісти
В усякому разі, він жодного разу ще не забував пістолета за тими дверима, з яких виходять з почуттям виконаного обовязку...
Відповісти
Останні новини
Головний архітектор Луцька колекціонує етикетки алкогольних напоїв
26 листопад, 2012, 12:01