«Ті, хто воюють за гроші, - не воїни», - луцький вуличний музикант

«Ті, хто воюють за гроші, - не воїни», - луцький вуличний музикант
Проходячи вулицею Лесі Українки, можна часто побачити чоловіка у військовій формі, який грає на гітарі, та співає пісень. Біля нього завжди стоїть скринька, в яку він збирає кошти на потреби військовослужбовців. Люди зупиняються біля вуличного музики. Хтось - щоб вкинути в скриньку гроші, а хтось - щоб просто послухати.

Позивний чоловіка «Музикант», і він - колишній боєць «Правого сектору». Сам родом з Ковеля, але наразі проживає в Луцьку. Розповідає, що пішов захищати кордони держави від окупантів ще у 2014-му році. З того часу постійно мав поїздки на Схід. Додому повернувся з останньої ротації лише цієї зими.




«В кінці 2014-року пішов на навчання у «Десну». Потім на трохи повернувся додому, побув там і відправився на Схід. Був у групі покійного «Семена». Це Окрема тактична група ДУК ПС імені капітана Воловика. «Правий сектор» вибрав через ідеологію» і в ньому не розчарований. Брав участь у боях за Донецький аеропорт. Був в Широкино, в Мар’їнці. - розповідає «Музикант».


«В нас, в «Правому секторі», не було посад. Були лише командири та бійці. Воюють за своїх рідних, за свою землю. За гроші не воюють. Мені не подобалось, що «добробати» вирішили підпорядкувати Збройним силам або МВС. Я з цим не погоджувався. Присягу ми давали українській нації. Якщо ми прогнемось під систему, то зрадимо нашу присягу. Адже наш перший ворог - це система», - додає він.


Нині «Музикант» збирає гроші на вулиці за допомогою гітари та пісень. Половину коштів віддає на потреби армії, частину - забирає собі. Чоловік каже, що має дружину та троє дітей.



«Я за час війни жодної копійки не отримав. За свою землю, за свою сім’ю не воюють за гроші. А той, хто воює за гроші - їздять туди, як на заробітки. Вони не воїни», - каже боєць.
«Музикант» - не випадковий позивний. Чоловік має музичну освіту та, окрім гітари, грає на скрипці. Розповідає, що багато років тому грав у ковельському гурті «Тиха думка».

«З 1998-го до 2000-го року грав у гурті «Тиха думка». Виступали з такими гуртами, як «Ot vinta», «Воплі Відоплясова», - розповідає чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кажете що повернувся цієї зими. Тоді запитайте в нього та прехожих хто його бачив. Цей пресонаж вже два роки вештається Луцьком, та збирає гроші. Каже що має жружину та дітей. Тоді чому він не біля них?
Відповісти
Кажете ,що повернувся взимку. Тоді спитайте в нього- чому він вже два роки вештається вулицями Луцька та збирає гроші? Та чому він не з дружиною та дітьми?
Відповісти
Та ще й співає москальских пісень в перемішку з українськими. Спекулює на війні. Ганьба
Відповісти
Останні новини
«Ті, хто воюють за гроші, - не воїни», - луцький вуличний музикант
19 червень, 2017, 19:41