Депутати «хочуть крові» заступника луцького мера

Депутати «хочуть крові» заступника луцького мера
Деякі депутати Луцької міськради сумніваються, що закордонні поїздки заступника луцького мера Василя Байцима (на фото) принесли користь лучанам.

Про це йшла мова 26 листопада в ході засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Депутати слухали звіт про роботу управління економіки міської ради, який озвучувала начальниця управління Любов Ковпак.

Серед іншого вона зауважила, що в економіку міста збільшились інвестиції. Так, станом на 1 січня 2012 року – це 120 мільйонів гривень. А управління економіки навіть виготовило диск з інвестиційними пропозиціями, цьогоріч доповнивши його.

Утім до Любові Ковпак висловив претензії депутат Юрій Корольчук (ВО «Батьківщина). Він одразу ж дорікнув, що не почув інформації про те, як управління попрацювало, аби допомогти «малим, середнім і великим підприємствам».

Зробив зауваження і стосовно того, що Ковпак не згадала про будівництво сміттєпереробного заводу у селі Брище, що під Луцьком. На сміттєзвалищі у Брище місце закінчується, а про завод і нині ніхто не думає, обурюється депутат.

Крім того Корольчуку вкрай не сподобалося, що на засідання комісії не запрошений заступник луцького мера Василь Байцим, який опікується галуззю економіки.

Ковпак пояснила, що Байцим зараз у відрядженні.

«Ви мені поясніть, який економічний ефект від поїздок шанованого мною Байцима за кордон? Ви можете назвати цифру, скільки коштів потратив Байцим на закордонні відрядження? Чи хтось ще є такий із заступників, або міський голова, які стільки витратили, як Байцим?» – запитав у Корольчук у Ковпак.

Підтримав Юрія Корольчука і депутат Сергій Григоренко (ВО «Батьківщина»).

«Можливо, Василь Федорович дійсно зайнятий. Можливо, як Фантомас десь роз’їжджає. Давайте ініціюємо зараз на комісії звіт Василя Федоровича», – висловився Григоренко.

Після дискусії з цього приводу вирішили звіт начальниці управління економіки заслухати ще раз на бюджетній комісії, але вже за присутності Байцима. Таку пропозицію голови комісії Олега Чернецького (ВО «Свобода») підтримали більшістю голосів.

Та Сергій Григоренко наполягав заслухати ще звіт Байцима і на наступній комісії, і на сесії. Однак його підтримали тільки Юрій Корольчук і Олександр Пиза («Фронт Змін»), відтак рішення не прийняли.

А позафракційний депутат Антон Сосновський взагалі висловився, що окремі депутати «хочуть крові» Байцима, тому не підтримав такої ініціативи.

До слова, у кулуарах міськради ходять чутки про те, що Василя Байцима хочуть посунути з посади через те, що він на виборах у ковельському виборчому окрузі працював проти кандидата від Об’єднаної опозиції Ігоря Гузя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жаждешь крови - стань гнидой. Ежи Лец.
Відповісти
Останні новини
Депутати «хочуть крові» заступника луцького мера
26 листопад, 2012, 15:34