Офіцери запасу з Волині поповнюють лави Збройних сил

Офіцери запасу з Волині поповнюють лави Збройних сил
Офіцери запасу стають до лав Збройних Сил України. Наказ про їх призов до війська підписав міністр оборони Степан Полторак.

Серед них – і волиняни, - повідомляє ВРД НСТУ.

Призову підлягають громадяни віком до 43 років, які мають вищу освіту, закінчили військові кафедри й отримали офіцерські звання. Йдеться про чоловіків і жінок. Термін служби — 18 місяців.

Молодший лейтенант запасу Уляна Федосюк закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка. Під час навчання пройшла курси підготовки офіцерів запасу за спеціальністю «військова психологія». Нині дівчина готується стати до лав Збройних Сил України.

«Я вважаю ці навчання досить важливими, тому що буде якесь спілкування з людьми, буде практика в мене особисто. Досить важливими є ці навчання для мене», – каже Уляна Федосюк.

Нагадаємо, 30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ, який визначає умови призову на строкову службу офіцерів запасу. Згідно з документом, можуть бути призвані чоловіки і жінки віком до 43-х років, які закінчили військові кафедри й отримали офіцерські звання, але не служили в лавах Збройних Сил України. Призовники з числа офіцерів запасу повинні мати вищу освіту (не нижче бакалавра), вони служитимуть 18 місяців.

Серед тих, кого це стосується, – молодший лейтенант запасу Роман Блоха.

«Я цікавлюся військовою справою, пройшов дуже багато вишколів у різних громадських організаціях. Зараз у мене є можливість отримати вишкіл саме у Збройних Силах України. Для мене буде це додатковий досвід», - розповів він.

Офіцери навчатимуться на Харківщині, Одещині, Львівщині та Київщині. Заступник обласного військового комісара Ігор Підлісний розповів: «Офіцери проходитимуть службу в різних навчальних закладах, за різними обліковими спеціальностями. Після навчання вони підуть до війська, де будуть працювати з особовим складом, з бойовою технікою. Здобуватимуть додаткові навички. Після 18-місячного перебування вони повернуться додому».

Офіцерів запасу не залучатимуть до сил АТО без їхньої особистої згоди.

«Хочу нагадати, що дана категорія військовослужбовців не залучатиметься для проходження військової служби у зоні проведення антитерористичної операції на сході нашої країни. Це може бути тільки якщо вони підпишуть контракт та погодяться проходити там службу», – повідомив Ігор Підлісний.

З обласного військкомату вже вдруге відправили на навчання в різні регіони України більше 20 офіцерів запасу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Офіцери запасу з Волині поповнюють лави Збройних сил
20 червень, 2017, 13:21