Червень 1941 року в кольорі: фото з початку війни

Червень 1941 року в кольорі: фото з початку війни
Сьогодні 22 червня 2017 року - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Рівно 76 років тому розпочалась німецько-радянська війна. З кожним роком все далі і далі від нас ті суворі роки війни 1941-1945, - розповіла Інформаційному агентству ВолиньPost краєзнавець Тетяна Яцечко-Блаженко.

"Історія будь-якої війни це, в першу чергу, історія битв, біографії полководців і суха статистика: тонни металу, літри палива, кількість одиниць зброї і техніки, вбитих, поранених, нагороджених, полонених. Чи вірний цей підхід, котрий давно вже став традицією для переважної більшості дослідників".

"Кого ми знаємо з учасників війни? Як правило, воєначальників, а також тих, кого піднесено в ранг героїв. Однак, забуваємо, що кожна людина, навіть на війні – це, насамперед, людина. Людина, в котрої залишилися десь рідні і близькі; людина, котрій за будь-яку ціну хотілось повернутися додому, а головне вижити... Звичайно, було багато таких, які мали пожертвували своїм життям заради інших"ю

"У тій війні, ми здобули перемогу, правда вже інше питання якою дорогою була її ціна... Саме завдяки цій перемозі, ми та наші батьки можемо ось уже більше сімдесяти років прогулюватись по своїх рідних містах та селах, блукати вуличками, вільно думати, вдихати на повні груди свіже повітря, дивитись в чисте, від ворожих літаків небо. Не помилюсь, якщо скажу, що на Волині в кожній родині, без винятків, є свої герої цієї кривавої війни".

"До вашої уваги фотопідбірка, світлини з якої датовані червнем 1941 року. Фото зроблені здебільшого німецькими фотографами під час наступу на українські міста та села в червні 1941 році. На переважній більшості кадрів можемо побачити збентежене місцеве населення та наступ німецьких солдат. На одному кольоризованому фото можемо по військовій формі впізнати радянських солдат".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класні фото
Відповісти
Бере за живе. Війна страшна сила.
Відповісти
Останні новини
Червень 1941 року в кольорі: фото з початку війни
22 червень, 2017, 10:00