Вбивство волинянки в Польщі – під контролем Генконсула

Вбивство волинянки в Польщі – під контролем Генконсула
Вбивство мешканки Ковеля в Польщі контролює Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

Про це повідомляє Волинська газета.

«На превеликий жаль, хоча й Віденська конвенція зобов’язує кожну державу невідкладно повідомляти про подібні випадки дипломатичні установи країн, громадянами яких є потерпілі чи затримані, Генконсульство України в Любліні про це довідалося від чоловіка жінки, яка зникла на Люблінщині», – розповів Павлюк.

За його словами Україна невідкладно звернулася в місцеву поліцію, яка підтвердила, що вони знайшли бездиханне тіло українки, але справу передали в Окружну прокуратуру Замостя.

«Тоді ми звернулися в цю прокуратуру з запитом. Отримали відповідь, що на подібні клопотання дадуть відповідь тільки тоді, коли отримають його в письмовій формі. Генконсульство України в Любліні 21 червня виконало й цю вимогу», – каже Генконсул.

«Крім Замостя, ми надіслали запит ще й в воєводську прокуратуру. Я особисто тримаю цю справу на особливому контролі і запевняю, що українські дипломати зроблять усе необхідне, щоб отримати офіційну відповідь про загибель молодої громадянки України. Я особисто та наші співробітники також вживатимуть достатніх заходів для вирішення всіх інших питань, пов’язаних із цією справою», – додає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Симпатична дівчина! Але краще б освіту здобувала, вивчила мову та шукала легальну роботу, якщо так кортіло в Польщі працювати. Бо на жаль, такі жіночки, що стоять біля бедрьонок та торгують нелегально, заплямовують нашу державу та гідність інших людей, які прпагнуть жити по європейські та дійсно намагаються принести в наше суспільство часточку європейського життя. Співчуття рідним! Можливо ця ситуація стане хоч для когось уроком!
Відповісти
Останні новини
Вбивство волинянки в Польщі – під контролем Генконсула
22 червень, 2017, 09:23