На Волині зафіксували випадок ботулізму

На Волині зафіксували випадок ботулізму
У 2017 році на території Волинської області зафіксували один випадок ботулізму.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко на оперативній нараді 26 червня, - пише Конкурент.

Вона зауважила, що цей випадок трапився в Камінь-Каширському районі.

При дослідженні встановили, що людина вживала домашні консерви. Її госпіталізували, а згодом в задовільному стані виписали.

Наталія Янко зауважила, що ризики ботулізму є, адже на Волині продовжується торгівля сумнівними продуктами домашнього приготування.

До слова, у 2009 році на Волині було зафіксовано летальний випадок від цього захворювання.

Довідка:
Ботулізм – важке захворювання токсико-інфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного і довгастого мозку. У результаті відсутності належного лікування ботулізму можуть бути летальні випадки. Джерелом ботулізму є продукти харчування – зазвичай, це в'ялена та копчена риба, і м'ясо, ковбаси, гриби, овочі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вона не головний державний.., вона страховий агент МЕдлайф, директор наукової "крисятної " фірми, немає ніякого відношення до обігу продуктів харчування. яко милого ходить на оперативки до гунчика. вона суцільний ботулізм
Відповісти
Такі випадки має сповіщати Держпродспоживслужба, а все що співає ця шапка Гунчика це піар "щоб незабули", то в неї полімієліт то чума ))). Тільки вміє клянчити в нашого директора за договір на синочка-наркоманчика, і той довбень в спортівках їздить і носить папірці.
Відповісти
Останні новини
На Волині зафіксували випадок ботулізму
26 червень, 2017, 12:27