На Волині суд зобов'язав виплатити допомогу на дитину, яка народилась у США

На Волині суд зобов'язав виплатити допомогу на дитину, яка народилась у США
Ковельський суд призначив виплату допомоги за якою звернулась місцева мешканка, що народила дитину у США.

Державна реєстрація народження дитини була здійснена у місті Санта-Клара, що знаходиться у знаменитій Кремнієвій долині штату Каліфорнія, де тимчасово перебувала вагітна жінка родом із Ковеля, - пише Район.Ковель.

Після народження доньки громадянка скерувала поштою до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради заяву про призначення допомоги при народженні дитини разом з документами. Згідно рекомендованого повідомлення, її заява отримана установою 2 грудня 2016 року, а 7 грудня рішенням управління було відмовлено в призначенні виплати у зв’язку з відсутністю довідки про реєстрацію дитини громадянином України та закінченням 12-ти місячного терміну з дня її народження.

До речі, в рішенні зазначено, що жінка звернулася до управління 6 грудня, хоча її заява надійшла 2 грудня, а довідку про реєстрацію дитини громадянином України було додано до заяви.

Пізніше департамент соціального захисту населення Волинської ОДА надав відповідь, що заяву написано 1 грудня, проте документи надіслані поштою, а тому питання виплати може бути вирішено в судовому порядку.

Установа заперечила проти задоволення позову, мовляв при зверненні не були надані всі необхідні документи, а саме відсутній паспорт чи інший документ, що посвідчує особу заявника та оригінал свідоцтва про народження дитини.

Ковельський міськрайонний суд визнав неправомірним та скасував рішення управління соціального захисту населення, зобов’язавши призначити та здійснити виплату допомоги при народженні дитини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині суд зобов'язав виплатити допомогу на дитину, яка народилась у США
26 червень, 2017, 14:01