Український фільм переміг на міжнародному фестивалі

Український фільм переміг на міжнародному фестивалі
Після бурхливого обговорення, головний приз міжнародного кінофестивалю "Темні ночі" в Таллінні був присуджений українському фільму "Будинок з башточкою" режисера Єви Нойман.

Як пише Корреспондент, про це повідомляє естонське телебачення.

На думку критиків, український фільм, що показує жахи війни очима невинної дитини, є драматичним і дуже зворушливим і підходить одночасно для широкої публіки і для фестивального показу.

"Цей фільм був зроблений дуже просто. Він емоційний і особливий. Найчастіше військові фільми прямо показують жахи війни і кровопролиття. Тут нічого подібного не було. Тут проблеми маленької дитини зображені набагато простіше", - сказав член журі Алар Ківіло.

Картина режисерів Олександра Касаткіна і Наталії Назарової "Дочка" удостоєна призу Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI).

Головний приз журі федерації міжнародного кіноклубу отримав фільм Дон Кіхот, спільного виробництва Грузії та Франції.

Кращим фільмом азіатського регіону став "Ваджда", спільного виробництва Саудівської Аравії та Німеччини.

Спеціальний приз журі отримала картина "Шлях Халіми" (Хорватія, Словенія, Боснія і Герцеговина, режисер Арсен Антон Остожіч).

Премія за кращу режисерську роботу була присуджена режисерові Чон Кю-Хван за роботу "Важкість буття" (The Weight, Південна Корея).

Кращим виконавцем чоловічої ролі визнано представник Польщі Міхалу Урбанек за роль у фільмі "Моє колесо", жіночої ролі - німецька актриса Франциска Петрі за фільм "Зрада".

У рамках кінофестивалю глядачі побачили 270 повнометражних фільмів з 66 країн. Якщо ж рахувати разом із короткометражними фільмами, то всього на фестивалі було представлено майже 600 кіноробіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А оно такі-Да!
Справжня українка Єва Нойман.
Відповісти
Останні новини
Український фільм переміг на міжнародному фестивалі
28 листопад, 2012, 10:30