Пісенний конкурс «Яскраві діти України» в Луцьку: як це було. ФОТО

Пісенний конкурс «Яскраві діти України» в Луцьку: як це було. ФОТО
У Луцьку молодь зі всіх куточків Волині змагалася на масштабному пісенному конкурсі" Яскраві діти України", який підтримав народний депутат України Степан Івахів.

Святковий концерт відбувся у Волинському обласному драматичному театрі у день Конституції України, 28 червня.

Конкурс дитячої творчості Волинської області "Яскраві діти України" в рамках фестивалю "SanremoJunior" зібрав понад 25 дітей з різних куточків Волинської області, щоб визначити, хто представлятиме Волинь на всеукраїнському пісенному конкурсі у Києві. До слова, переможець всеукраїнського конкурсу представлятиме Україну на міжнародній арені у місті Сан-Ремо. Такий конкурс на Волині організовують вперше.

Головний організатор конкурсу на Волині, голова журі, засновник благодійного фонду "Патріоти Волині" народний депутат України Степан Івахів зазначив, конкурс створений для того щоб відібрати, знайти кращих серед кращих та тих, кому Бог дав чарівний голос.

"Я знаю, що конкурсанти за декілька днів в драмтеатрі отримали надзвичайно великий багаж знань від професіоналів та організаторів. Я на власному досвіді знаю, що Волинь особливо багата на дитячі таланти", - додав він.

Також Івахів подякував автору ідеї, засновнику Громадської організації "Яскраві діти України", народному депутату Ярославу Москаленко, який запропонував йому долучитися до організації.

До слова, дочка Москаленка Дар'я на минулорічному конкурсі у Сан-Ремо виборола 4 місце.

Голова Волинської обласної адміністрації Володимир Гунчик привітав присутніх із святом та зауважив, що такий конкурс дуже символічний у державне свято. Очільник області відзначив, що на конкурсі зібралися кращі з кращих зі всієї Волині.

Конкурсанти змагалися у трьох вікових категоріях: перша - з 7 до 8 років, друга - з 10 до 12; третя - з 13 до 15. Співали учасники під акомпанемент гурту Bright Band.

Судити конкурс взялося зіркове журі - народний артист України, співак, поет, композитор Тарас Петриненко, український поет та драматург, сценарист, народний артист України Юрій Рибчинський, співачка Віра Кекелія, співачка, композитор і автор пісень, продюсер Світлана Тарабарова, співзасновник ГО "Яскраві діти України" Рімма Шаповалова та луцька співачка Галина Конах. Головував у журі Степан Івахів.

Усі учасники, окрім вокальної композиції, підготували і короткий відеоролик із представленням та розповіддю про населений пункт, з якого вони родом.

Діти співали народних пісень, а також виконували репертуар закордонних виконавців. В перервах між виступами глядачів розважали лауреати міжнародних пісенних конкурсів. А на завершення присутніх порадувала виконанням пісень Віра Кекелія.

Родзинкою вечора став виступ Світлани Тарабарової. Співачка виконала пісню "Повертайся живим" про війну з Росією, а також танцювала разом із конкурсантами під пісню "Я кажу так".

Після трьох годин конкурсу журі врешті назвало переможців конкурсу.

Степан Івахів зазначив, що йому було надзвичайно важко оцінювати конкурсантів, адже усі гідні перемоги. Він побажав переможцю гідно представити Волинь у Києві та здобути перемогу. А всім учасникам отримати позитивні емоції та не зупинятися на досягнутому.

Так, народний обранець вручив усім учасникам конкурсу подяки за участь та відзначив спеціальним цінним призом конкурсанток першої категорії Софію Головацьку та Софію Приходько.

В першій категорії лауреатом першого місця стала Софія Головацька із Ківерцівського району з піснею "Крила Янгола". В другій категорії перемогу здобула Христина Андрущак із Луцька з композицією "Ой у лісі калина". В третій категорії лідирувала Вікторія Тітчук із міста Ковель з піснею "Може".

До слова, в кожній категорії визначили трьох конкурсантів, які посіли призові місця.

На цьому подарунки учасникам не завершилися. Так, спеціальним цінним призом від Ярослава Москаленка нагородили дует із Володимир-Волинського району - Юлію та Анну Акієвих. Дівчата виконали композицію "Балада про мальви".

Не обійшлося і без глядацьких симпатій. Такий приз отримала Ліна Ткачук з Володимира-Волинського з піснею "Молитва".

Цікаво, що дітям подарували і додаткові призи: путівки в літній табір "Артек". Такі відзнаки отримали: Ярослав Карпук, Веніамін Белінський та Анастасія Карпук-Сугак.

Переможницею конкурсу стала 13-річна Христина Поліщук із Локачинського району, яка виконала українську народну пісню "Летів пташок". Цікаво, що дівчина виконувала композицію акапельно, а після її виступу члени журі стоячи та аплодисментами проводжали її за куліси.

На завершення дівчина подарувала глядачам конкурсну пісню на "біс".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пісенний конкурс «Яскраві діти України» в Луцьку: як це було. ФОТО
29 червень, 2017, 17:30