Нацполіція зможе штрафувати водіїв на іноземних «бляхах»

Нацполіція зможе штрафувати водіїв на іноземних «бляхах»
Низка депутатів пропонує законопроект, згідно із яким працівники Національної поліції зможуть вилучати нерозмитнені авто з іноземними номерами, які вчинили порушення.

Про це інформує АвтоЦентр.
Законопроект №6626 пропонує внести зміни до Закону «Про Національну поліцію» в частині розширення повноважень. Його авторами є народні депутати Антон Геращенко, Людмила Денисова, Ганна Єфремова і Ігор Котвицький.

Передусім, законопроект дає Нацполіції додаткові повноваження щодо авто з іноземними номерами. Правоохоронці зможуть зупиняти і затримувати нерозмитнені авто на іноземній реєстрації в установлених законом випадках. Підставою для затримання автомобіля тепер може бути інформація від органів доходів і зборів.

На ділі це означає, що поліцейські зможуть вилучити нерозмитнений автомобіль, у якого закінчився термін законного перебування на території України. Крім того, проект закону пропонує дозволити Нацполіції створювати власну базу авто на іноземних номерах, що перебувають на території України. Автори документа вважають, що це посилить контроль за нерозмитненими автомобілями.

Також законопроект пропонує розширити перелік місць патрулювання поліції – додати вулично-дорожню мережу й автомагістралі. Це нововведення, найімовірніше, прописано спеціально для нової Дорожньої поліції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому досі не створили єдину базу ? Це вирішить 50% проблеми.
Відповісти
А ще врегулюйте питання штрафмайданчиків, і відразу під шрот їх всіх) а також заборонити рух авто старше 20 років або 12 як у Китаї
Відповісти