На Луцькраду подали до суду через «авторитарні» зміни до Регламенту

На Луцькраду подали до суду через «авторитарні» зміни до Регламенту
Депутат міськради Артем Запотоцький подав до суду позов про визнання протиправним та скасування рішення, яким внесенні зміни до Регламенту міськради.

Документи він передав 30 червня до суду.

Нагадаємо, 29 червня луцькі депутати незначною більшістю затвердили зміни до Регламенту, які розкритикували опозиційні депутати. Зокрема, й через те, що їх внесли "з коліна", тобто без попереднього обговорення на комісіях міськради. Приміром, депутат Микола Федік обурювався, що правки не обговорили під час засідання профільної регламентної комісії. "Це по бєспрєдєлу пішли. Може хай депутати не ходять на сесію", - сказав він.

Натомість депутат Павло Данильчук назвав ці зміни такими, що обмежуть права обранців громади.

Тож у позові Артем Запотоцький просить скасувати це рішення, бо його внесли в порядок денний з порушення процедури, а саме воно суперечить чинним законам України.

"29 червня 2017 року на пленарному засіданні чергової двадцять шостої сесії рішенням Луцької міської ради (далі – відповідач, міська рада, ЛМР) №26/9 від 29 червня 2017 року, проект якого підготовлено Постійною комісією міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, внесено зміни до рішення Луцької міської ради від 23 грудня 2015 року № 2/3 "Про затвердження Регламенту Луцької міської ради VII скликання"... Зазначене Рішення Луцької міської ради є такими, що суперечать нормам чинного процесуального законодавства та порушує норми Закону "Про місцеве самоврядування", - вказано в документі.

Крім того депутат подав заяву про забезпечення адміністративного позову та просить тимчасово зупинити дію рішення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно зробив
Відповісти
В рішенні суду напишуть, що права Запотоцького не порушено, бо він мав право в ході пленарного засіфдання виступати із запитаннями, обговоренням, внесенням змін та пропозицій, а тому не встановлять фактів, які б порушили права Артема й відмовлять в задоволенні позову.
Відповісти
Останні новини
На Луцькраду подали до суду через «авторитарні» зміни до Регламенту
30 червень, 2017, 13:30