Після обвалу будинку луцька мерія знайшла «ряд дефектів» в інших багатоповерхівках

Після обвалу будинку луцька мерія знайшла «ряд дефектів» в інших багатоповерхівках
Обстеження житлового фонду у Луцьку показало, що житлові будинки у Луцьку – у не найкращому стані.

Про результати обстеження доповідала 28 листопада на сесії міської ради заступник міського голови Лариса Соколовська, повідомляють у Луцькій міській раді.

Вона повідомила, що після обвалу будинку на вулиці Рівненській, 109 у Луцьку 10 червня 2012 року Луцька міська рада організувала позачергове обстеження всього житлового фонду.

«У результаті обстеження при візуальних оглядах виявлено ряд дефектів конструктивних елементів житлових будинків», - йдеться у повідомленні відділу інформаційної роботи мерії.

Мерія замовила Волинському філіалу «НДІпроектреконструкція» проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт будинків та усунення дефектів у 19-и будинках. Також повинні провести паспортизацію 17 житлових будинків. Проектно-кошторисна документація вироблятиметься за кошти міського бюджету.

Окрім того, луцька мерія ще у червні поставила вимогу до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства провести до кінця 2012 року обстеження та паспортизацію об’єктів, споруд та інженерних мереж у Луцьку. Для виконання таких масштабних заходів необхідні значні кошти, які ніколи не виділялися для міста Луцька із державного бюджету України, наголошують у мерії.

У Луцьку більшість будинків 5-ти і -9-ти поверхової забудови побудовані в основному в 70-80-х роках минулого століття. Фізичне та моральне старіння конструкцій, внутрішніх інженерній систем, відсутність своєчасного капітального ремонту чи реконструкції значно погіршують технічний стан житлових будинків, - вважає Лариса Соколовська.

Така ситуація «є причиною зниження якості комунальних послуг, погіршення комфортності, надійності та безпечності умов проживання мешканців міста», - каже чиновник.

Соколовська вважає, що капітальний ремонт і реконструкція житлового фонду застарілої забудови у Луцьку не проводиться «через відсутність фінансування державних програм». . А будинки, побудовані у 1960-1970 роках, потребують відновлення та модернізації.

Луцька міська рада просить передбачити в державному бюджеті 2013 ріку кошти на паспортизацію житлових будинків на умовах співфінансування з міського бюджету.

Депутати підтримали рішення, згідно з яким при плануванні бюджету на наступний рік, передбачать кошти на паспортизацію житлового фонду міста, виготовлення проектно-кошторисної документації з усунення виявлених дефектів конструкцій житлових будинків та забезпечення вимог безпечної експлуатації.

Довідка

У Луцьку є 1408 житлових будинків комунальної власності, 83 житлових будинки на балансі Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та 17 – на балансі самостійних ЖБК.

165 будинків одноповерхової забудови належать до ветхого житлового фонду. Процент зносу таких будинків ще 20-30 років тому, на час визначення статусу ветхості, вже становив 70 і більше відсотків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Луцька приїде Влад Яма
29 листопад, 2012, 08:47
Після обвалу будинку луцька мерія знайшла «ряд дефектів» в інших багатоповерхівках
29 листопад, 2012, 08:35