Луцький будинок з обвалом: рік потому. ФОТО

Луцький будинок з обвалом: рік потому. ФОТО
Рік тому в Луцьку трапилася небачена трагедія: на вулиці Рівненській частково обвалився будинок №109.

Під час обвалу загинуло двоє людей, а найбільшого руйнування зазнавали 8 квартир першого і другого під'їздів.

Після 10 червня кардинально змінилося життя мешканців 109-го будинку. Довгий час вони жили в готелі "Світязь" і в родичів, чекаючи на рішення мерії щодо подальшої долі їхніх осель. Жителі третього та четвертого під'їздів заявляли, що їхнім помешканням теж загрожує обвал: вони вимагали відселення, а дехто й нових помешкань.

Зрештою, чиновники знайшли гроші та придбали помешкання для восьми власників квартир, які зазнали найбільшого руйнування. Решті довелося чекати поки відновлять будинок.

Ремонтні роботи затягнулися до грудня. Однак, як обіцяли владці, люди з обваленого будинку зустріли Новий Рік у рідних оселях.

ЧИТАТИ ВСІ НОВИНИ ПРО ОБВАЛ БУДИНКУ №109 НА РІВНЕНСЬКІЙ

ВолиньPost
поцікавився у мешканців багатоповерхівки, як їм живеться в оновлених квартирах.

Зі слів Наталії Шавули з другого під'їзду, загалом ремонтом будинком вона, як і майже всі сусіди, задоволені. Приміром, її тішить, що сході клітки оздобили плиткою, а в квартирі поклеїли шпалери та плитку, які сама вибрала.

Однак, є й нарікання на роботу "ремонтників". Так, стіни в квартирах вкрили гіпсовою сумішшю, через яку стіни "не дихають".

"Через це в нас погана вентиляція. На початку травня після дощів ще й додався сморід, який йшов знизу з підвалу. Я живу на п'ятому поверсі, але й до моєї квартири дійшов сморід", - розповіла жінка.

Через неприємний запах вона мусила часто відкривати вікна, через що в оселі були постійні протяги.

Зрештою, запах зник після того як "комунальники" "пошаманили" в підвалі, каже жінка.

"Мабуть, зробили вентиляцію, бо в нас тепер там нову стіну зробили і "відрізали" від решти підвалу", - повідомила Наталія Шавула.

Окрім цього, жінка розповіла, що її здивувала нова вентиляція в будівлі.

"Вони зробили в туалеті вентиляцію так, що вона виходить в ванну і всі неприємні запахи з туалету чути в ванні, а коли хтось курить на першому поверсі в туалеті, то я відчуваю в себе на п'ятому", - каже вона.

Скаржиться жінка й на те, що вже двічі проривало каналізацію в підвалі, а в січні на стінах коридору її оселі з'явилися коричневі плями.

Шавула припускає, що це крізь шпалери проступає цвіль, яка виникла через недопрацювання "ремонтників". Мовляв, восени ті робили дах в час, коли йшли дощі, а коли взялися до стін в її квартирі не дочекалися поки все висохне і почали клеїти шпалери.

Насамкінець вона зауважила, що згадані побутові проблеми не є надто критичними: головне, що є дах над головою.

"Розумію, що всім вгодити не можна, і дякую за те, що хоч в такі квартири повернулися. Та й двір заасфальтували", - відзначила жінка.

Мешканка третього під'їзду Зіна Степанівна зробленим ремонтом задоволена. Мовляв, в квартирі лише декоративні зміни робила, для прикладу, переклеїла шпалери в коридорі.

Щоправда, каже жінка, її здивувала відсутність линви для дощової води. З її слів, через це рідина стікає стіною в під'їзд і створює калюжі. Зверталася з проблемою до міського управління капітального будівництва.

"Там сказали, що коли здавали будинок, то таких проблем не було. І взагалі начальник Леонід Карабан дуже недобре зі мною говорив, я ж старшого віку жінка, пенсіонерка", - мовила вона.

***

До слова, працівники компанії "Луцьксантехмонтаж", який від осені ремонтував багатоповерхівку й досі "не злізли з будинку". Нині вони завершують оздоблювальні роботи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можна й інші будинки так само, але без обвалу?
Відповісти
Можно. Любой каприз за Ваши деньги.
Відповісти
Чому тільки у кінці статті згадали про "ремонтників"?
Відповісти
Бо спочатку завжди пишуть про тих хто багато говорять, а про тих хто працює своїми руками згадають в самомму кінці.
Відповісти
Бо це така собі маленька рекламка Чорнусі
Відповісти
пишите що поцікавились у мешканців а на ділі взяли таке собі інтерв"ю тільки у однієї особи... журналісти
Відповісти
Останні новини
Луцький будинок з обвалом: рік потому. ФОТО
10 червень, 2013, 17:43