Чому склав повноваження Ігор Поліщук: думки депутатів

Чому склав повноваження Ігор Поліщук: думки депутатів
Луцькі депутати по-різному оцінюють рішення Ігоря Поліщука (на фото) скласти повноваження секретаря міської ради.

Нагадаємо, 3 липня він зробив офіційну заяву під час другого пленарного засідання сесії. Також він оголосив, що вибори міського голови можуть відбутися 24 вересня. Станом на 10:00 3 липня стартував процес виборів секретаря.

На думку свободівця Віктора Ящука, такі дії Поліщука принесуть для міста лише негатив. Адже секретарем оберуть нову людину, якій по-новому доведеться вникати в роботу комунальних підприємств міста.

«Кожна нова людина, яка приходить, мусить вникнути в суть справи. Що як і де відбувається і цю роботу треба контролювати та направляти в русло. Знову в нас стануть дороги на якийсь певний час, підготовка до зими, хай на пару днів, на тиждень, але затримається», - каже обранець громади. З приводу заяви, що вибори відбудуться у вересні, Ящук додав, що це тільки плюс, адже всі чекають на можливість реалізувати своє право.

Артем Запотоцький з «Солідарності» зауважив: «Він же сказав чітко, що порадився з Ігорем Палицею. Не знаю, напевно вибори все-таки 24 вересня відбудуться, можливо Ігор знає трошечки більше, ніж каже. Хай мої здогадки залишаться при мені. Далі побачимо».

Депутат Петро Нестерук (фракція «Солідарність», - ред.) відзначив, що під час минулої сесії прийняли зміни до регламенту, зокрема, й «під сьогоднішню сесію».

«У випадку, якщо відсутні мер і секретар, то має повноваження вести депутат міської ради. Це було передбачливо в принципі», - каже депутат. Таке рішення Поліщука може мати різні наслідки.

Депутат зауважує, що це може бути зроблене й для того, аби не поновляти рішенням суду на посаді секретаря Юлію Вусенко. З боку Поліщука це до досить ризиковий крок, адже невідомо, наскільки законними є такі дії, - додав він.

«На сьогоднішній день Вусенко Поліщук не поновив, тому чим це закінчиться теж невідомо», -зауважив Нестерук.

На думку депутатки Алли Надточій (фракція «Самопоміч»), таке рішення Поліщука - елемент політичної гри.

«Мені, як депутату, яка не сильно хоче вводити політику взагалі в господарську діяльність міста, такі дії - неприйнятні. Всю історію, яка у нас сталася, закрутили якраз вони («УКРОП» та їхні політичні союзники, - ред.), з їхньої подачі, бо якби вони вчасно, ще в березні відправили рішення, то в травні ми би мали вже обраного мера і не було цих всіх ігор», - каже депутатка. На її думку, укровпівці зайшли в глухий кут, а зараз не знають, як звідти вибратися.

«З іншого боку, люди не хочуть брати на себе відповідальність і за те, що вони накрутили. Тобто на півдорозі вони хочуть показати, що хтось поганий та у чомусь винен, а самі від початку до кінця, знаючи про те, що раді є підвладна їм більшість, будь-яка людина, яка не відноситься до їхньої компанії працювати нормально не зможе. І це кожна людина тверезомисляча про це знає», - каже обраниця громади.

Натомість сам Ігор Поліщук каже, що не ставить амбіцій вище інтересів громади, а таким чином хоче показати, що не тримається за владу.

«Я переконаний, що наша команда виграє і наша команда вже після виборів працюватиме в звичайному звичному режимі без оцих політичних шоу, бо безумовно що луцька міська рада дещо політична. Але, на мою думку, політика заважає вирішенням господарських питань», - зауважив він. Мовляв, Поліщуку подобається спокійно займатися господарськими питаннями, а не розводити «балаган і вакханалію» у сесійній залі.

Депутат також запевнив, що таким чином принцип безперервності влади аж ніяк не порушиться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця зрозумів, що ще трохи Поліщук так покерує і крісло мера їм зовсім не світить? Чи механізми дерибану грошей з бюджету Луцька не виправдали себе?
Відповісти
А що заважало дати можливість допрацювати Вусенко до виборів мера і піти на них "своєю командою" та не блокувати роботу ради на півроку, не вносити диструктив, не влаштовувати перестановки (цікаво, що тепер цим перебіжчикам-заступникам робити??), не наймати малолітніх тітушок зі спортклубів і не виносити на публіку свою зверхність, безтактність, непрофесійність та недолугість, а тим більше - рабську залежність, адже жодного кроку без "порадився з палицею" зробити не може.
Як показали ці всі події - укроп на волині просто кишенькова проплачена партія однієї особи, нічого спільного з лучанами не має.
Відповісти
Вирішив скласти повноваження бо стільки проблем в місті які не може вирішити що ще місяць і точно за них ніхто не проголосував би
Відповісти
УКРОПівці - наперсточники, як і їхній татуньо Корбан. Бєня того ж поля ягода, щоправда калібром вище. Тому, вся ця штучна метушня з Пустоцвітом лишень зайвий раз підтверджує - гнати їх у шию потрібно з Луцька і Волині, адже донецькі методи хитрощів та маніпуляцій почали вкорінятися у древньому Лучеську...
Відповісти
Вкакався і втік. Не так просто керувати.
Відповісти
рейтингі пішли до низу, місто смердить, керівник бездара, укропці тільки пил в очі пускають, а ще провал повний по ночі в замку, піар не вийшов, по всіх фронтах розвал, звісно що ніхто не проголосує!
Відповісти
І не довго попіарився, а так набрид. Поборемось за кандидата-господарника від народу. Геть політичних наперсточників!
Відповісти
Останні новини
Чому склав повноваження Ігор Поліщук: думки депутатів
03 липень, 2017, 10:09