На Волині лісівники повернули лосиці маля, яке загубилося

На Волині лісівники повернули лосиці маля, яке загубилося
На території Гірницького лісництва у Ратнівському районі, в урочищі Буяново, пастухи побачили лосицю з малесеньким лосеням, які переходили з одного лісового масиву у інший через меліоративний канал. Їх атакував бродячий пес.

Лосеня застрягло у каналі, а лосицю собака погнав далі. Пастухи витягнули лосеня з каналу і звернулися до майстра лісу Анатолія Колядюка та єгеря Володимира Октисюка, а ті, своєю чергою, до мисливствознавця ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Миколи Старушика, – пише Вісник+К.

Він розповів, що зазвичай лосиця приходить шукати загублене лосеня. Тож Анатолій Колядюк та Володимир Октисюк приїхали до того меліоративного каналу, де маля загубилося. Справді, ближче до вечора лосиця вийшла з лісу у пошуках дитини. Лосеня відпустили до неї. Зранку у лісі виявили свіжі сліди лосиці та лосеняти. Тож, усе завершилося благополучно.

Також лісники застрелили бродячого пса. Поява собаки без нагляду у мисливських угіддях, згідно із Законом України «Про мисливське господарство та полювання», є адміністративним порушенням, і господар карається штрафом від 102 до 1020 гривень. Бувають випадки, що господар бере собаку у ліс, а той, почувши чи побачивши диких тварин, починає полювання за ними, а у результаті звірі потерпають і можуть втратити своїх дитинчат, зазначають у Волинському ОУЛМГ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: добро, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині лісівники повернули лосиці маля, яке загубилося
03 липень, 2017, 16:49