Луцькі атовці хочуть путівки на реабілітацію влітку, а не восени

Луцькі атовці хочуть путівки на реабілітацію влітку, а не восени
Волинські атовці нарікають, що безкоштовні путівки в санаторії для психологічної реабілітації їм виділили лише на осінь.

Про це говорили під час засідання "круглого столу" за участі представників громадських організацій, що об’єднують учасників АТО.

Голова луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський зауважив, що для багатьох бійців зручніше відпочивати влітку. Проте, путівок на цю пору року чомусь немає. Натомість атовцям пропонують путівки на осінь.

На думку Кобилинського, це - порушення прав військовослужбовців. Якщо немає місць у «Проліску», котрий виграв тендер, то варто пошукати місця в інших санаторіях.

«На літо немає жодної путівки для атовців. Можливо, треба попросити в міської ради, щоб провели додатковий тендер. Але не обов’язково, щоб це був «Пролісок». Там немає місць на літо. То, може, в санаторій «Червона калина» є місце. Можливо, варто подивитись Трускавець, Моршин. Це далеко, але хлопці не будуть проти поїхати й туди, пройти психологічну реабілітацію. Просимо хоч 10-20 путівок на літо для сімей. Адже взимку чи восени не кожен може поїхати», - зазначив Кобилинський.

У свою чергу, директор департаменту соціальної політики Луцької міськради Вікторія Майборода зауважила, що коли «Пролісок» виграв тендер, то в договорі йшлося про оздоровлення бійців протягом 2017 року. Про виділення путівок саме на літні місяці мови не було.

«Міською владою були виділені кошти на цю програму і було проведено тендер на закупівлю путівок для психологічної реабілітації атовців. Переможцем у тендері став санаторій «Пролісок». Можливо, абстрактно, на мою думку, було прописано, що оздоровлення буде проводитись протягом 2017 року. Там не було чітко зазначено, що обов’язковою умовою для його проведення будуть літні місяці. І коли договір був підписаний з переможцем тендеру, то санаторій надав графік заїздів. Там є путівки, починаючи з вересня . Коли відбулась розмова, то директор санаторію сказав, що на літні місяці путівки дорожчі, і фактично це - їхній заробіток. Тож умовою тендеру були осінні місяці», - зазначила вона.

Депутат Луцької міської ради Майя Шостак сказала, що краще купити дешевші путівки, але для більшої кількості родин військовослужбовців.

«Родинам загиблих, з якими спілкувалась я, не було приницпово, в яких місяцях відпочивати. Якщо ми говоримо про психологічну реабілітацію, то головним тут є спілкування. На мою думку, якщо здешевити путівки, то можна оздоровити більше родин загиблих. Трускавець і Моршин, то це дуже дорого. Краще реабілітуватись більшій кількості родин, ніж відправити 10 у Трускавець», - додала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Просять 10-20 путівок". А хто визначатиме,хто поїде по цих 10 путівках?
Відповісти
якщо хочуть то нехай куплять і ідуть.
Відповісти
Останні новини
Луцькі атовці хочуть путівки на реабілітацію влітку, а не восени
06 липень, 2017, 16:22