Благодійний аукціон у Луцьку: як це було. ФОТО

Благодійний аукціон у Луцьку: як це було. ФОТО
В обласному центрі Волині влаштували благодійний аукціон, під час якого збирали гроші на будівництво храму Святого Миколая Чудотворця у Волновасі.

Дійство відбулося 6 липня.

Під час аукціону продали 16 лотів. Так, директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський купив за 15 тисяч гривень годинник нардепа Сергія Мартиняка.

Ручку покійного мера Луцька Миколи Романюка купив за 30 тисяч Віктор Чорнуха, голова Наглядової ради ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536", а трьома найдорожчими лотами були:

копія капсули закладеної 19 травня 2017 року у Волновасі на місці будівництва храму - 50 тисяч гривень, купив нардеп Дмитро Лубінець;

ікона "Богородиця Покрова" - 40 000, депутат облради Валерій Діброва;

кована інсталяція "Сонце України сходить Донбасі" - 39 000, нардеп Ірина Констанкевич.

Під час брифінгу, який відбувся перед аукціоном, ініціатори будівництва розповіли, що звести духовний осередок у Волновасі хочуть в пам'ять про загиблих захисників України.

Радник голови Волинської обласної державної адміністрації Тарас Яковлев нагадав, що 22 травня 2014 року під Волновахою загинуло 18 українських бійців, з них 10 – волиняни. «Добре, що незважаючи на біль від втрати, люди намагаються щось робити. Сподіваюсь, ми швидко збудуємо цей храм», - поділився він.

Загалом на будівництво храму потрібно 5 мільйонів гривень. 1,145 мільйонів гривень вже вдалось зібрати до аукціону. За зібрані кошти вже встигли зробити повноцінний фундамент на якому продовжать будівництво храму Святого Миколая Чудотворця у Волновасі.

Народний депутат України від міста Волноваха Дмитро Лубінець відзначив, що Луцьк та Волноваха давно вже стали побратимами, а спільне будівництво храму - ще одна річ, яка їх єднає.

«Треба збудувати величезний храм. Для нас діло честі – закінчити те, що ми розпочали разом», - сказав він.

Інший народний депутат України Ігор Лапін зауважив, що на жаль Луцьк та Волноваха зійшлись саме на фоні війни. «Проте, такі союзи є найміцніші», - додав він.

А виконувач обов’язків міського голови Волновахи Ігор Ісміханов мовив, що зі свого боку чиновники Волновахи докладуть максимум зусиль, аби будівництво відбулося успішно та швидко.

Нагадаємо, вперше в Україні з ініціативи Волинської єпархії УПЦ КП та УСБУ у Волинській області здійснюється спільний духовно-патріотичний проект міст-побратимів Луцька та Волновахи з будівництва у Волновасі храму святого Миколая Чудотворця. Проект реалізується за сприяння благодійних фондів «Волинь-2014», «Патріоти Волині», «Європейський вектор», Волинської ОДА, Луцької міськради.

Гроші можна переказувати на розрахунковий рахунок:

БФ «Волинь-2014», ЄДРПОУ 39374494 на р/р 26004301625739 Філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк», МФО 303398, ЄДРПОУ банку 09303328


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.