У Рожищі заявляють про розкрадання коштів на пам’ятник борцям за незалежність

У Рожищі заявляють про розкрадання коштів на пам’ятник борцям за незалежність
Гроші, які збирали минулого року на благодійному концерті День міста Рожище, щоб встановити в майбутньому сквері в райцентрі пам'ятник «Борцям за волю та незалежність України» - цілі та незачепані.

Так стверджує очільник ГФ «Самооборона міста Рожище» Олександр Дулюк, - передає «Район.Рожище».

Нагадаємо, нещодавно Національний Корпус та ветерани полку «Азов» подарували місту Рожище та рожищанам пам'ятник «Борцям за волю та Незалежність України».

Ця інформація, викликала бурю емоцій в коментарях. Одні звинувачували міську раду в «роздеребаненні коштів», які були зібрані минулого року під час святкування Дня міста на встановлення пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України», інші писали - «для чого був цей цирк з голосуванням за зразки», але все зводилося до того, що «вкрали кошти у людей».

В газеті «Рожищанин» є роз’яснення стосовно цієї ситуації.

«Благодійна акція по збору коштів на пам’ятник «Борцям за волю та незалежність України» зібрала минулого року близько 7 тис. грн. Залишок від благодійних внесків спонсорів в сумі – 4293 грн. було вирішено також долучи- ти до коштів зібраних під час заходу. Тож разом отримали – 11204 грн. Ці кошти лежать на рахунку «Самооборони» і їх ніхто ні на що не використовував. Вони чекають свого часу», - прокоментував очільник ГФ «Самооборона міста Рожище», ініціатор проведення благодійного заходу по збору коштів на пам’ятник під час святкування Дня міста-2016, Олександр Дулюк.

А міський голова В’ячеслав Поліщук зауважив, що ніякої «показухи» з голосування за зразки пам’ятників не було.

«Ми вкотре просили людей проявити ініціативу, закликали брати участь у важливих питаннях міста, декілька раз скликали рожищан на обговорення щодо пам’ятника на яке приходило максимум п’ять людей, - каже В’ячеслав Анатолійович. – Національний корпус виявив бажання подарувати місту пам’ятник – це їхнє право. Він буде тимчасово встановлений на майбутньому сквері. В подальшому, якщо рожищани захочуть будувати щось велике та гарне, мають бачення та бажання допомагати – двері міської ради завжди відчинені для обговорення».

«Хочеться зауважити, що зібрані 11 тисяч гривень – це як капля в морі. Адже для того, щоб оплатити лише гонорар скульптору, треба розраховувати на чималеньку суму, яка починається від 10 тисяч доларів.

Без взаємодовіри громади і влади – жодна справа не увінчається успіхом, і навіть руки найпрацьовитіших людей опускаються тоді, коли в їх сторону лунають безпідставні звинувачення та нарікання. Єднаймося, бо нам жити пліч-о-пліч та разом будувати світле майбутнє!» - йдеться на шпальтах газети.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Рожищі заявляють про розкрадання коштів на пам’ятник борцям за незалежність
07 липень, 2017, 17:57