«Гастролі» по Україні: волинські цигани видурили 2,6 мільйона

«Гастролі» по Україні: волинські цигани видурили 2,6 мільйона
Прокуратура Хмельниччини направила до суду матеріали справи про обвинувачення у шахрайстві групи циган із Волині, які шахрайським шляхом заволоділи майном жителів чотирьох областей на понад 2,6 мільйона гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів організованої злочинної групи, які під приводом «зняття порчі» заволоділи майном та коштами громадян на понад 2,6 мільйона гривень.

Начальник відділу прокуратури Хмельниччини Володимир Зварич розповів, що свою злочинну діяльність жителі Волинської області розпочали ще у 2013 році. З цього часу тільки на території Хмельниччини злочинна група осіб ромської національності вчинила 18 злочинів.

До прикладу, у Хмельницькому шахраї переконали місцеву мешканку для проведення обряду «зняття порчі» винести із своєї домівки всі цінності та кошти. Коли потерпіла передала в руки зловмисникам сумку з грошима та золотими прикрасами на загальну суму 370 тисяч гривень, вони зникли з місця вчинення злочину.

Ще в однієї хмельничанки за цією ж схемою злочинці видурили не тільки власні кошти, але й заощадження її батьків. Потерпіла, перебуваючи під впливом шахраїв, навіть їздила до своєї родини за 60 км від міста Хмельницького для того, щоб зібрати кошти «для освячення». Зловмисникам вона передала 41 тисячу євро та 4 тисячі доларів.

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області встановлено причетність злочинної групи до вчинення аналогічних злочинів на території Київської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Загалом викрито 30 епізодів злочинної діяльності групи відносно 30 постраждалих.

Циганам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, організованою групою).

До зловмисників застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково:

Санкція ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.