«Коб не перевернутися»: на Волині стартувала «Поліська регата». ФОТО

«Коб не перевернутися»: на Волині стартувала «Поліська регата». ФОТО
Понад 20 екіпажів, 40 учасників, кілометри маршруту та неймовірної краси волинська природа - це міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата».

8 липня спортивне дійство стартувало з селища Любешів.

Змагання стало традиційним та дуже популярне серед українських та білоруських любителів «повеслувати». Організовували його традиційно місцева влада та адміністрація національного природного парку «Прип’ять-Стохід».

Маршрут турніру складався з двох етапів:

- по трасі річка Стохід (смт. Любешів(старт) – с. Сваловичі (проміжний фініш);
- по трасі р. Прип’ять (с. Сваловичі (старт) - с. Люб’язь (фініш).

Цього року на трасу вийшов 21 екіпаж. Це команди з Волині, Києва та області, Львова та білоруського Бреста.

Найбільше екіпажів приїхало з села Троянівка Маневицького району. З ними прибула й велика група підтримки, тому й не дивно, що саме їх найгарячіше підтримували вболівальники.

До слова, в одному з троянівських екіпажів - «Маневичі» - був сільський голова Микола Ясюк та атовець Дмитро Оніщук. На старті вони випромінювали безупинний оптимізм, а голова, мабуть, на щастя, сказав: «Коб не перевернутися».



Вистачало серед команд і оригінальних. Так, учасники «Гравликів» з Любешова прикрасили свій човен кульками, вдягнули кумедні окуляри, а в одного з них на шоломі були прикріплені пивні бляшанки з трубками. не злякало й їх, що їх номер на стартовій решітці був 13.



Також серед екіпажів виділявся «Самотній вовк» з Луцька в складі Ярослав Дехтярук та Дмитро Франко. Вони пливли у оригінальному дерев'яному човні, який зробили власноруч. Глядачі певний час сперечалися, але так і не розібралися каяк це чи каное.



Кожна команда вигадала для участі в турнірі мету. І тут деякі екіпажі не втрималися та жартували. Приміром, були варіанти: «Не заблудитися», «Втекти з дому», «Жінка скаржиться, що нікуди не ходимо. Разом підемо по Прип'яті і Стоходу» та «Відшукати карту, яку загубили минулого року».

8 липня до місця проміжного фінішу на першому етапі першою дісталася команда «БАМ-1» з села Бучин Любешівського району в складі Костянтин Веремчук та Леонід Фесік з часом 3 години 24 хвилини.

Тут відбулися традиційне частування юшкою та вечірні посиденьки з гітарою біля багаття.

А сьогодні, 9 липня, стартував другий етап турніру, який фінішує в селі Люб'язь. Про переможців змагань Інформаційне агентство ВолиньPost повідомить пізніше.

Дякуємо за допомогу в створенні публікації Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Коб не перевернутися»: на Волині стартувала «Поліська регата». ФОТО
09 липень, 2017, 09:35