За собаче гівно хочуть змусити платити штрафи

За собаче гівно хочуть змусити платити штрафи
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує ввести штрафи для власників кішок і собак, які не прибирають екскременти за своїми вихованцями.

Відповідним пунктом у відомстві пропонують доповнити статтю 154 Адміністративного кодексу України, пише Дзеркало Тижня.

Зараз ця стаття передбачає штрафи тільки за вигул тварин у недозволеному місці або у громадських місцях без повідків і намордників.

Недбайливих власників пропонують штрафувати на суму від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів (17-51 грн). Для посадових осіб стягнення складе від 51 до 85 грн.

Відзначимо, що проблема вигулу собак у невстановлених місцях особливо актуальна у великих містах, де гостро не вистачає спеціалізованих майданчиків.

«Вже зараз надходять пропозиції від громадян, які пропонують доповнити законопроект відповідальністю органів місцевого самоврядування за відсутність спеціально відведених місць для вигулу домашніх улюбленців», — зазначив директор департаменту благоустрою Олександр Ігнатенко.

Проект закону виставлений на громадське обговорення, яке триватиме до 20 грудня поточного року.

Нагадаємо, що нещодавно керівник Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук заявила, якщо лучани почнуть платити за утримання домашніх тварин, то міський бюджет щороку буде поповнюватися щонайменше на 300-500 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: тварини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а то не погане слово, що Ви його в заголовку розмiстили?
Відповісти
Правильно зроблять. В добрій старій сифілісній Англії вигулюють собак в спеціальних місцях з кульочком і совочком. А наше поліське бидло вигулює вівчарок в скверах і дворах будинків і пісочницях, де граються діти. Нехай сруть їм під ніс дома. Вибачте, що трохи некультурно, але з пісні слів не викинеш.
Відповісти
Останні новини
За собаче гівно хочуть змусити платити штрафи
30 листопад, 2012, 10:14