Лучани прибрали могили українців у Польщі

Лучани прибрали могили українців у Польщі
Студенти, волонтери та небайдужі повернулися із сусідньої Польщі, де протягом 10 днів прибирали могили українців.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав волонтер Тарас Висоцький.

"Вже вдруге долучився відновлення та впорядкування українських цвинтарів на території Грубешівського повіту Люблінського воєводства в Польщі.

Цьогоріч група волонтерів, яка складалась з 11 волонтерів на власному ентузіазмі та допомоги благодійників за відсутності державної підтримки зуміла впорядкувати досить велику кількість кладовищ, а саме в селах Модринь, Ласків, Верешин, Мірче, Витків, Теребінь, Малків, Вишнів, Сагринь, а також меморіал воякам УПА на кладовищі в селі Шиховичі.

Також відвідав та впорядкував могилу мого рідного прадіда Степана Назаровського, який трагічно загинув внаслідок польсько-українського протистояння 1943 року в селі Теребінь під Грубешовом у віці 22 роки, коли мому дідусеві Олександру було всього 3 роки.

Участь в кампанії «Пам'ять без кордонів», яку Сергій Годлевський здійснює вже більше 15 років цього літа взяли також волонтери, більшість з яких є студентами та випускниками історичного факультету СНУ ім. Лесі Українки: Микола Собуцький, Олена Сахно, Моторний Станіслав, Біда Ігор, Буза Ілона, Панасюк Катерина, Круглик Ірина, Пацай Андрій, Мойсеєць Юрій за що їм щира подяка!

Закликаємо всіх небайдужих волонтерів та меценатів, а також органи влади долучатись до цією важливої справи - плануємо продовжити відновлювальні роботи вже у вересні, адже "хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього", - йдеться в дописі.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани прибрали могили українців у Польщі
10 липень, 2017, 22:21