Пам’ятаю, що задихався, - Запотоцький про поранення на Майдані

Пам’ятаю, що задихався, - Запотоцький про поранення на Майдані
Депутат Луцької міськради Артем Запотоцький – активний учасник Революції Гідності. На Майдані він і отримав важке поранення.

Про це він розповів в інтерв’ю на шпальтах Конкуренту.

Запотоцький – юрист. Свою участь в акціях протесту пояснює так: «Працюючи в судах, я чудово розумів, що наша країна немає майбутнього при такій владі. Якщо ти без грошей, знайомств та зв'язків, відстояти свої законні права неможливо. Я не хочу, щоб мої діти жили в такій Україні, яка була тоді. Зараз зміни відбуваються. Повільно, але відбуваються. Звісно, що всі хочуть швидше, але, вибачте, ми 100 років будували «псарню». За три роки змінитися не вийде».


За зміни у країні він заплатив власним здоров’ям.

«Мій мозок пам'ятає одне, але коли я почав перегляди фото, то побачив й інше, чого тоді не усвідомлював. Я знайшов багато фотографій, деякі вже через два роки після того. Ідентифікував себе за штанами та кросівками. Зараз я це переглядаю, як слайди, і бачу, що пам'ятаю не все, я втрачав свідомість, хоча і не відчував цього», - розповів він про момент, коли отримав кулю.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю ПОВНІСТЮ

«Пам'ятаю, що я задихався, не вистачало повітря, далі дуже різко пекло в животі. Я крикнув хлопцям, що не відчуваю ніг, вони сказали, що підтягнуть мене, як стихне стрільба. Я перевернувся, розстібнув куртку. М'язи були розслаблені, бо заділо спинний мозок...Через це роздуло живіт. Хлопці побачили і крикнули: «Нічого собі в тебе пузо!» Я це запам'ятав на все життя (посміхається).

У мене у внутрішній кишені були документи, ключі до автомобіля, я не міг туди дотягнутися. Я відстібнув один рукав та дістав телефон, спробував додзвонитися нинішньому депутату Ківерцівської районної ради Анатолію Пушкіну, родині, але ніхто не відповів…

Дуже хотілося пити. Мені щось вкололи і повезли. Далі був дуже страшний момент, я вже не пам'ятаю нічого, окрім голосів, які чув. Відкрилися двері, і якась жінка сказала: «Что делать, они мне его уже мертвого бросили», - зазначив Запотоцький.

Тепер перед ним – тривала реабілітація.

«Я не втрачаю надію, що зможу підвестися на ноги. Хоча травма дуже важка, але шанс є. Мені казали, що я буду тільки лежати. Але не вгадали», - наголосив Артем Запотоцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пам’ятаю, що задихався, - Запотоцький про поранення на Майдані
13 липень, 2017, 04:47