Черг не прогнозують: нові правила подачі документів до СНУ

У Східноєвропейському нацуніверситеті, які загалом в Україні, для абітурієнтів розпочалася вступна кампанія.

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Коридори головного корпусу СНУ імені Лесі Українки з самого ранку потрохи наповнюються людьми. Але виснажливих черг під дверима працівники навчального закладу цього року не прогнозують – кажуть, система тепер інша.

Тепер більшість вступних заяв випускники шкіл подають в онлайн-режимі. Для тих, у кого якісь проблеми з комп’ютером чи інтернетом, в університеті створений спеціальний кабінет, де допоможуть розібратись що, куди і як вписувати.

«Для тих, хто вчився в європейських школах, але повернувся додому, створили можливість вступу без ЗНО, щоправда лише на платну форму», - розповів відповідальний секретар приймальної комісії СНУ імені Лесі Українки Сергій Федосов.

Подача документів в електронному вигляді триватиме два тижні – з 12 по 26 липня (як виняток – факультет фізичного виховання і спорту та інститут мистецтв: тут документи приймають з 12 по 20 липня, а з 21 по 26 – творчий конкурс і здача нормативів).

Базу закриють 26 липня рівно о 16:00, а вже з 1 серпня абітурієнти зможуть знайти свої прізвища у списках рекомендованих, котрі обіцяють розмістити в інтернеті й вивісити на стендах перед головним корпусом на просп. Волі.

Оригінали документів потрібно буде принести від моменту оголошення списку (1 серпня) до 5 серпня включно.

З 5 по 10 серпня документи будуть приймати у діток, котрі претендують на платну форму навчання.

«Я приїхав сюди особисто подати документи, бо СНУ розглядаю як основний варіант. Та і їхати мені з Володимира-Волинського нема шо, то чому б і ні. Але в міста більш далекі, типу Рівного і таке інше, я однозначно буду подавати документи он-лайн. Це зручно, словом, «абітура» оцінила», - прокоментував майбутній студент юридичного факультету Назар Гідія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.