На Херсонщині горе-матір загорнула немовля в поліетилен та викинула

На Херсонщині горе-матір загорнула немовля в поліетилен та викинула
На Херсонщині врятували новонародженого, якого рідна мама у целофановому пакеті викинула на узбіччя дороги.

Дитину полишили помирати у високій траві через кілька годин після народження, йдеться в сюжеті ТСН.

"Біля двох годин, не більше. Пуповина не була перев'язана, це могло зіграти фатальну роль у цьому випадку. Дитині просто пощастило", - розповіла неонатолог Олешківської районної лікарні Валентина Добера.

Дитину у целофановому пакеті знайшли між сільською дорогою і городами. У високій траві нічого не було видно, але жінку, яка йшла до церкви, щось зупинило. Світлана Валентинівна каже, що почула тихий звук, ніби крякало каченя. І піти далі не змогла. "Відчувала, що дитина кричить, хоча звук був не дитячий. А в мене на душі – дитина. У мене дев'ять онуків, я відчуваю, що таке діти малі", - розповіла вона.

Жінка просила інших допомогти знайти дитину, однак люди нічого не бачили. Допоміг один з сусідів. "Я його спинила, Вова, кажу, десь тут плаче дитинча. Він поліз туди, каже – нічого нема. Воно замовкло на той момент. Кажу, слухай, є, тому що чую, що кричить. А тоді воно як закричить таким голосом! Він каже: осьо в пакеті лежить, голесеньке", - розповіла жителька села Раденськ Світлана Дробітько.

Малюка доправили до лікарні і викликали поліцію, щоб розшукати горе-матір. "Перевіряються всі породіллі, аптеки, проводяться інші заходи, спрямовані на розкриття даного злочину", - розповів начальник Олешківського відділу поліції ГУ НП у Херсонській області Сергій Ященко. Медики кажуть, що обійшли три десятки навколишніх сіл і перевірили усіх жінок, що стояли на обліку.

"Вагітні з нашого району не народжували. Ми вважаємо, що або десь була прихована вагітність, або вона була підкинута з іншого району", - каже головний лікар Олешківського районного центру ПМСД Микола Гараненко.

Обурені селяни підозрюють, що дитину могла народити одна з сезонних працівниць, які працюють на полях. "Приїжджих багато працівників. Могла народити невідомо від кого, і просто їй дитина не потрібна – горілка і все. Це не жінка, це бездушна істота. Судити таких треба", - кажуть селяни. Тим часом у лікарні хлопчику вже дали ім'я – Підцерковний Павло Петрович, адже народився він на свято Петра і Павла, а знайшовся недалеко від церкви. Хлопчик здоровий – 29 сантиметрів, 2,5 кілограми, має гарний апетит і радує медперсонал своїм голосом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: немовля, НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
29 см????
Відповісти
Останні новини
На Херсонщині горе-матір загорнула немовля в поліетилен та викинула
14 липень, 2017, 05:24