У Луцьку влаштували безплатну екскурсію Старим містом

У Луцьку влаштували безплатну екскурсію Старим містом
Центр інформації та послуг вдруге провів безкоштовну екскурсію для лучан та гостей міста. Послухати містичні історії Старого міста прийшло близько 30 людей.

Екскурсію провели 15 липня, - пише Район.Луцьк.

Розпочалася вона на вулиці Богдана Хмельницького, яку вперше в XVI ст. йменували Староволодимирською. Там екскурсовод Ірина Ковальчук розповіла про три єврейські квартали на території Луцька. Мандрівку продовжили до Хрестовоздвиженського монастиря, де розташована крипта братчиків. «Детальніше про життя кожного із братчиків монастиря можна дізнатися у Луцькому музеї Хрестовоздвиженського братства», - зазначила вона.

Відвідали також вірменську церкву та послухали легенду про появу вірменів на території Луцька. На вулиці Караїмів згадали про ще одну нацменшину - караїмів та про їхню канасу, яка згоріла, а на її місці побудували сучасну кірху. Біля кірхи є пусте місце, його і в наш час не забудували - то частина ринкової площі, де продавали коней.

Містичну мандрівку продовжили до колись головної синагоги в місті. «Можливо, з’явиться менеджер, який запропонує там зробити музей єврейського народу», - ділиться Ірина Ковальчук.

Екскурсовод познайомила із домініканським собором та вежею Чорторийських. Не оминули увагою і виставку відомого скульптора Миколи Голованя, яка присвячена синові, який теж був скульптором, але у віці 30-ти років помер. Собор святих Петра та Павла містить свою історію. Увагу туриста привертають форми веж цього костелу.

Екскурсія завершилася біля Братського мосту - головного в’їзду у Старе місто. Наступна екскурсія відбуватиметься в Музеї ікони. Кількість місць обмежена, тому організатори радять реєструватися на сайті http://visitlutsk.com/ або у Facebook.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клас! Вчергове дізнаюсь про дійство пост-фактум. Дякую за НЕоголошення таких подій!
Відповісти