Долар може впасти нижче 8 гривень?

Долар може впасти нижче 8 гривень?
Національна валюта може зміцнитись до рівня нижче 8 гривень за долар, заявив очільник Національного банку Сергій Арбузов.

"Є можливості для подальшого зміцнення гривні. Норма про продаж частини валютної виручки може привести до зміцнення курсу гривні нижче 8 грн/$. Якщо ми побачимо ознаки цього, Нацбанк активізує викуп іноземної валюти", - цитує Арбузова 1 грудня ТСН.

Арбузов також додав, що на курс долара вже вплинув наказ банкам продавати 50% валютних надходжень по зовнішньоекономічних контрактах.

"За робочий тиждень, протягом якої діяла норма щодо обов'язкового продажу 50% експортної валютної виручки, курс долара знизився майже на 15 копійок. І є можливості для подальшого зміцнення гривні", - пояснив глава НБУ.

Раніше, 16 листопада регіонал Віталій Хомутиннік вніс у парламент законопроект, яким пропонувалось запровадити 15% збір до Пенсійного фонду з суми операцій з продажу готівкової валюти. Через 4 дні, 20 листопада, документ був відкликаний з метою доопрацювання.

Варто зазначити, що на тлі розмов про новий "валютний податок", населення почало масово здавати долари. Це, у свою чергу, призвело до падіння "зеленого" по відношенню до гривні. У зв'язку зі стрімким зниженням курсу, багато банків просто перестали купувати у населення американську валюту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Угу, усё может быть, усё. И экономику можно поднять, и дефицит внешторгового баланса свести к плюсам. Усё можно, только не с этой властью. Вот с какой, я и сам не знаю, ибо к ней рвется в основном одно дерьмо.
Відповісти
Дешева деза від Кавунова :)
Відповісти
Останні новини
Долар може впасти нижче 8 гривень?
01 грудень, 2012, 12:26