Нововолинські гірники – проти ротації керівництва шахти

Нововолинські гірники – проти ротації керівництва шахти
На шахті №9 «Нововолинська» відбулися збори трудового колективу на захист директора копальні Володимира Юрківа.

Їх ініціатор, незалежна профспілка гірників запросила на зустріч і виконувача обов’язків генерального директора «Волиньвугілля» Олександра Зоріна.

Несподіванкою для працівників шахти №9 «Нововолинська» стала звістка, що профільне міністерство нібито планує кадрові ротації щодо керівництва підземного підприємства. Тому міський комітет незалежної профспілки гірників ініціював збори трудового колективу на захист директора копальні Володимира Юрківа.

Шахтарі вважають, що Володимир Юрків відповідає займаній посаді. Нещодавно він захистив у профільному Міністерстві п’ятирічну програму гірничих робіт.

Як розповів Володимир Юрків, на шахті трудиться майже сім сотень людей:

"Колектив здоровий, нормальний. Я не бачу того, що вони готові кинути все і закрити шахту. Вони хочуть працювати, – переконаний керівник. – Є об’єктивні фактори. Природа так просто вугілля не хоче віддати. Ми мусимо побороти цей фактор. Я не приїхав закривати шахту. Я бачу, що вона може працювати! Треба тільки трішки помогти".

На зборах трудового колективу сумніви гірників розвіяв виконувач обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Олександр Зорін.

"До мене не надходило жодних наказів з Міністерства про зміну керівництва, тому я вважаю, що колектив повинен стримуватися. Враховуючи пропозицію голови профспілкового комітету і усього колективу з усіма підписами, я дав команду заступнику директора з виробництва зателефонувати пану Гарбузюку. Вас цікавить відповідь? Відповідь така: я не я і хата не моя! Ви повинні зрозуміти, що у вас перспектива є. Не просто виживання, а нормальної роботи, беззбиткової. З наступного року держпідтримки не буде, але сьогодні з монтажем Північної лави, ви виходите на такий рівень, що вам і 18-го року не треба чекати. Усе буде нормально. Вугілля, яке видобуваєте, повністю відвантажується на ТЕЦ. Ми не маємо затрат на переробку. Породу ми не видаємо", – розповів Олександр Зорін.

Він також запевнив, що цього тижня позицію працівників дев’ятої шахти повідомить керівництву департаменту вугільної промисловості профільного міністерства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинські гірники – проти ротації керівництва шахти
19 липень, 2017, 14:10