Луцький бюджет втрачає гроші через «тіньових» підприємців

Луцький бюджет втрачає гроші через «тіньових» підприємців
Внаслідок того, що значна кількість підприємців у Луцьку не зареєстрована офіційно, міська казна недоотримує значної суми коштів від податків. А 36 підприємців у місті платять своїм робітникам менше, ніж мінімальний обсяг заробітної плати.

Про це йшлося 25 липня під час засідання бюджетної комісії.

Депутати поцікавилися, яким чином вплинути на зростання надходження до бюджету та на чому казна «втрачає» кошти. Директор департаменту фінансів та бюджтету Лілія Єлова заявила, що чимало підприємців наймають робітників неофіційно, уникаючи сплати податків.

«Я не те, що впевнена, я це знаю, що не всі підприємці зареєстровані як підприємці і не сплачують податків», - повідомила очільниця департаменту. Мовляв, жоден розважальний заклад не може існувати у звичайному форматі, якщо там офіційно працює 2 людей.

«Жоден бар не існує, маючи 2 робітники в штаті. Він не можу існувати реально», -додала Єлова. Такі заклади мають значно більший штат, який працює неофіційно. Водночас, відділ охорони праці чи інші структури не мають достатніх повноважень.

Проте незабаром мають створити інспекцію з праці, яка контролюватиме питання працевлаштування та виплату принаймні мінімальної зарплати.

Депутат Андрій Покровський підтримав таку думку та зауважив, що 30-40% підприємців «працює» в тіні. Натомість якби вони працювали офіційно, вдалося б значно збільшити дохідну частину бюджету. Для цього, вважає депутат, треба налагодити прямий діалог із працедавцями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький бюджет втрачає гроші через «тіньових» підприємців
25 липень, 2017, 12:22