Військова історія: як брати в житті стали братами по зброї

Військова історія: як брати в житті стали братами по зброї
Понад 20 років присвятили службі у Внутрішніх військах та Національній гвардії брати-близнюки Роман та Руслан Коляда. Більшу частину цього часу вони пліч-о-пліч несуть службу в лавах військової частини 1141.

Про «сімейну» службу, кар’єру в Національній гвардії та спільні з братом ротації в зоні АТО наша розмова із старшим прапорщиком Романом Колядою, - йдеться в статті "Понад 20 років у війську: історія луцьких гвардійців Романа та Руслана Коляди" Антона Бугайчука.

«Ми з братом постійно разом ішли по життю, разом навчалися в технікумі і разом пішли служити в армію. Службу розпочинали в батальйонів забезпечення автомобільної роти Військового інституту Національної гвардії України в Харкові. Навіть коли в технікумі був випускний, ми вже проходили курс молодого бійця на базі інституту у Верхній Писарівці», - пригадує він.

А з 1999 року брати Коляди розпочали службу у військовій частині 1141. Спочатку – водіями БТР. Проте на цьому вони не зупинилися і для вдосконалення своїх навичок вирішили навчатися далі. Для цього у 2002 році Роман та Руслан обрали Луцький державний технічний університет, який у 2006 закінчили за спеціальністю інженер-механік.

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ СТАТТІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військова історія: як брати в житті стали братами по зброї
30 липень, 2017, 15:46