Укрзалізниця на 20% хоче підвищити ціни на квитки

Укрзалізниця на 20% хоче підвищити ціни на квитки
Укрзалізниця ініціює підвищення тарифів на приміські пасажирські перевезення на 15-20%.

Державна адміністрація залізничного транспорту України формує державне замовлення на приміські залізничні пасажирські перевезення, пише ТСН.

Як повідомив перший заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень Олександр Гудков, це дозволить формувати замовлення на приміські перевезення, а також закладати необхідну суму на них.

При цьому Гудков сказав, що "Укрзалізниця" допускає підвищення тарифів на приміські перевезення на 15-20%. За його словами, таке підвищення раніше було щорічним, проте в 2012 році тарифи не підвищувалися.

"Необхідно розуміти, що приміські перевезення - соціальні, та значно підвищити тариф неможливо, проте зростання тарифів, безумовно, повинно бути", - сказав він.

Як повідомив Гудков, за останні п'ять років "Укрзалізниця" отримала 2 мільярди гривень доходу від приміських пасажирських перевезень, у тому числі 1,3 мільярди - від перевезення платних пасажирів. Між тим витрати за цей період на зазначені перевезення склали 16 мільярдів гривень.

Розповідаючи про стан рухомого складу "Укрзалізниці", Гудков повідомив, що приміський пасажирський рухомий склад електропоїздів зношений на 81,5%, дизель-поїздів - на 93,2%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.