Волинські спортсмени привезли з дефлімпійських ігор золото

Волинські спортсмени привезли з дефлімпійських ігор золото
Волинські спортсмени привезли «золото» із літніх міжнародних дефлімпійських ігор, які відбулись у Туреччині. Це змагання для людей із вадами слуху. Нашу область представляли четверо лучан: Дмитро Вишинський, Світлана Яценко, Олександр Колодій та Наталія Димитрашко.

До слова, Дмитро Вишинський у легкій атлетиці виступив найкраще серед усіх спортсменів збірної України. Олександр Колодій побив у швидкісній стрільбі рекорд, який ще не зміг перевершити жоден спортсмен у світі.

Повернулись спортсмени до Луцька у вівторок, 1 серпня. Зустрічати їх прийшли родичі, друзі, тренери, а також чиновники. Це вперше в історії Волині, що на такі змагання поїхали аж четверо спортсменів.




Виконувач обов'язків керівника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук зазначив, що вперше на волинську землю спортсмени-дефлімпійці привезли дві золоті та дві срібні нагороди.

Це були найвищі змагання серед спортсменів із вадами слуху. Волинь представляли четверо лучан: Дмитро Вишинський (легка атлетика), Наталія Димитрашко (кульова стрільба), Світлана Яценко (стрільба кульова) та Олександр Колодій (стрільба кульова). «Вперше за історію Волині нашу область представляли чотири спортсмени. Раніше, максимум - два. І, вперше за історію області, наші спортсмени привезли нам дві золоті та дві срібні нагороди», - розповів Галан-Влащук.

«Дмитро Вишинський здобув золоту медаль у бігу на сто метрів, срібну нагороду у бігу на 200 метрів і срібну нагороду в естафеті чотири по сто метрів. Він найкраще виступив серед усієї Збірної України в легкій атлетиці. Завдяки йому збірна змогли зайняти 6-те місце на дефлімпійських іграх», - додав він.

Олександр Колодій вже протягом трьох років дефлімпійських змагань здобуває золоту медаль в одній і тій самій вправі - швидкісній стрільбі з пістолета: за 4 секунди з відстані 25 метрів потрібно влучити в 5 мішеней. На сьогоднішній день в світі немає спортсмена, який міг би перевершити Олександра Колодія.

«Також у нас є дві спортсменки. Вони повернулись без медалей, але здобули дуже високі місця. Світлана Яценко - 5 місце та 7 місце у стрільбі з гвинтівок. Та Наталія Димитрашко - два восьмих місця», - зазначив Віктор Галан-Влащук.

«Я зібрався і здобув золоту медаль. Але я не вірив в це спочатку. Я дуже дякую своєму тренеру, який завжди вчив мене та підказував. І всі його настанови я врахував. І, я впевнений в тому, що це не остання моя медаль», - розповів Олександр Колодій.


«Коли ми приїхали в Туреччину, мене вразила країна. Але, разом з тим, мене не залишало відчуття тривоги. І я постійно думала, що треба зібратись. Адже найголовніше - це змагання, і я маю викластись на всі сто відсотків. І так сталось, що я програла. Від цього я була дуже шокована. Раніше мені вдавалось це, а цього разу - ні. Але я не розчарувалась і думаю, що без медалі це не так страшно. В мене ще будуть не одні олімпійські ігри», - зазначила Світлана Яценко.


Наталія Димитрашко каже, що на її результат вплинуло хвилювання.

«Я думаю, що моє хвилювання вплинуло на такий результат. Я дякую своїй мамі, яка з самого малечку допомагала мені, привела мене в спортивну секцію. Також дякую тренерам, що довго працюють зі мною та підтримують», - сказала дівчина.











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські спортсмени привезли з дефлімпійських ігор золото
01 серпень, 2017, 14:49