Луцька поліклініка отримала дороговартісний УЗД апарат

Луцька поліклініка отримала  дороговартісний УЗД апарат
Відтепер у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» введено в експлуатацію новий ультразвуковий апарат.

На його придбання, рішенням сесії міської ради, було виділено кошти в сумі 980 тисяч гривень, - інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Варто зазначити, що апарат українського виробництва. Закладом проведено тендер на придбання медобладнання. За результатом торгів переможцем було визначено харківську фірму «РАДМІР» з пропозицією закупівлі сучасного ультразвукового апарату ватрістю 950 тисяч гривень.

Перевагою даного апарату є наявність пристрою для еластографії – найсучаснішого методу для діагностування ступені жорсткості тканин, що дозволяє з більшою вірогідністю визначати чи злоякісне утворення, чи доброякісне (для щитовидної залози та для молочних залоз).

В комплекті є принтер, за допомогою якого є можливість надрукувати зображення тих патологічних змін, які будуть виявлені під час обстеження.

Завдяки новому апарату розширяться можливості для діагностики поширених захворювань, в першу чергу - раннього виявлення онкологічної патології, захворювань серцево-судинної системи, котрі на сьогоднішній день в трійці «лідерів» причин інвалідності та смертності.

Апарат може бути використаний для проведення УЗ-досліджень органів черевної порожнини, нирок, сечостатевої системи, серця, поверхневих і периферичних судин, судин головного мозку, скелетно-м’язової системи та інших органів.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька поліклініка отримала дороговартісний УЗД апарат
01 серпень, 2017, 21:30