Перед судом постане заступник глави АП часів Януковича

Перед судом постане заступник глави АП часів Януковича
Прокуратура завершила досудове розслідування щодо екс-заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича, чинного депутата Сумської обласної ради Юрія Чмиря як підозрюваного у справі про махінації з паспортом та декларування недостовірних відомостей.

Про це повідомляє Главком.

«Сьогодні, 1 серпня 2017 року, слідчим відділом прокуратури Сумської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього чиновника з оточення Януковича, а нині - депутата Сумської обласної ради. Зараз стороні захисту відкрито матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт стосовно підозрюваного буде скеровано до суду для розгляду по суті», - йдеться у повідомленні прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що Чмиря підозрюють у приховуванні паспорта, підробленні та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей.

«Встановлено, що підозрюваний на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що засвідчує особу. Надалі він використовував так званий втрачений паспорт для здійснення юридично значущих нотаріальних дій», - розповіли у прокуратурі.

Крім того, за інформацією прокуратури, депутат облради не вніс у декларацію власну дочку, хоча в ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали і проживають разом.

«Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир і 3 парко-місця у столиці, дохід від продажу нерухомості і корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, які належать 20-річній дочці, яка не працює», - повідомили в прокуратурі.

Дії Чмиря кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч. 1, ч. 4 ст. 358 (підроблення та використання свідомо підробленого документа) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 20 липня прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру колишньому заступнику глави адміністрації Януковича.

Санкція найтяжчої статті екс-високопосадовця передбачає позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше Генпрокуратура заявила, що має дані про причетність екс-заступника глави Адміністрації президента Юрія Чмиря до силового розгону учасників Євромайдану.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перед судом постане заступник глави АП часів Януковича
02 серпень, 2017, 04:50