Знамениту львівську «Криївку» хочуть закрити

Знамениту львівську «Криївку» хочуть закрити
ВО «Свобода» і Партія регіонів солідарні у своєму бажанні закрити відому мережу авторських ресторанів у Львові

Влада Львова пред’явила місцевій мережі ресторанів !Fest низку звинувачень. Власників «Криївки», «Гасової лямпи» та «Львівської майстерні шоколаду» звинувачують у незаконній забудові історичного центру міста, відсутності дозвільної документації на ресторани, пособництві поширенню наркотиків, а також неповазі до національних героїв, пишуть Коментарі з посиланням на «Комерсант-Україна».

«Практично вся мережа, а саме ресторани «Криївка», «Гасова лямпа», «Жидівська кнайпа», «Лівий берег», «Дім легенд» та «Львівська копальні кави», збудована в охоронній зоні ЮНЕСКО без дозвільної документації», - каже начальник управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Валерій Потюк.

Претензії до мережі вчора висунули і в комісії Львівської міськради з видачі дозволів на розміщення літніх майданчиків.

«У понеділок на спеціальному виїзному засіданні комісія виявила, що на внутрішньому подвір’ї будинку N10 на площі Ринок компанія !Fest почала спорудження будівельної конструкції по всьому периметру подвір’я без дозвільної документації», - повідомила член комісії, депутат міськради Ірина Шалаковська (ВО «Свобода») .

За її словами, наступним кроком комісії стане звернення до прокуратури та управління культури міськради. Аналогічні претензії щодо літнього майданчика на внутрішньому подвір’ї цього будинку міська влада висувала і минулого року. Тоді її будівництво було заборонено Вищим Господарським Судом.

Прозвучало звинувачення і в тому, що заклади мережі, облаштовані в національному стилі, «ганьблять національно-визвольний рух». «За допомогою імен героїв і патріотів власники поширюють самогонку й спотворені українські символи», - обурився Потюк.

Крім того, депутат Львівської міськради Андрій Мочарський (Партія регіонів) має намір також винести на найближчу сесію питання про закриття частини ресторанів мережі.

«Прикриваючись національними святинями, власники !Fest незаконно будують у центрі Львова ресторани, з «Лівого берега» вони влаштували наркопритон. Через них Львів отримав ганебне звання «кабацького міста», - пояснив свою позицію пан Мочарський.

Довідка

Мережа !Fest об’єднує 16 авторських ресторанів у Львові, 12 закладів підмережі «Львівська майстерня шоколаду», 4 продовольчі магазини «Два кроки від хати», кейтерингову компанію, сувенірний магазин і продакшен-компанію. Заснована у 2007 році Юрієм Назаруком, Андрієм Худо та Дмитром Герасимовим.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.