На «Бандерштаті» будуть ранкові літературні посиденьки

На «Бандерштаті» будуть ранкові літературні посиденьки
Традиційно на території фестивалю «Бандерштат», у суботу й неділю, відбудуться літературні ранкування з улюбленими письменниками.

Поки серпневе сонце не таке гаряче, з 10:00 до 12:00 години знакові українські автори кавуватимуть з фестивальниками, читатимуть вірші і прозу, говоритимуть про війну й мир.

Іра Цілик, Артем Чех, Павло Коробчук, Олена Герасим'юк — люди, що творять сучасну літературу і фіксують історію. «Бандерштат» запрошує лучан і гостей міста проводити сонні ранки поруч з літературною локацією.

Організатори просять прихопити горнятка чи термоси з кавою, а навзамін від них будуть добрі тексти.

Іра Цілик - письменниця і режисерка, пісні на її вірші співають «Сестри Тельнюк» і «Коzак System», прозою зачитуються дорослі і діти, фільми дивляться усі поціновувачі якісного кінематографу. 5 серпня, в суботу, о 10:00 авторка зачитає вже знані й нові твори, розповість, хто у ній перемагає: вірші чи фільми; і як це — чекати коханого з війни.

Артем Чех — автор 7 книжок художньої літератури, також брав участь у створенні 4 нон-фікшн-видань. За освітою соціолог, але жодного дня за фахом не працював. Натомість має досвід роботи актором Черкаського драматичного театру, охоронцем, продавцем, промоутером, копірайтером, художником модел-мейкінґ департаменту і солдатом ЗСУ. Коли Чеху прийшла повістка, він чесно пішов у військомат, а згодом відслужив 10 місяців на передовій. Цей досвід описано у правдивій, без прикрас і пафосу книжці «Точка нуль», яку автор презентуватиме на фестивалі у суботу, об 11:00.

Павло Коробчук — незмінний гість літературної сцени Бандерштату. З року в рік він приїздить у рідне місто в ролі ведучого чи письменника, читає нові тексти і старі під вигуки «на біс». Музикант, слемер і поет, незмінно драйвовий і глибокий прокидатиме «бандерштатівців» у неділю, 6 серпня. Початок — о 10:00.

Олена Герасим'юк — поетка, есеїстка, ідейниця і реалізаторка проекту «Розстрільний календар». У видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» на днях вийшла друком книжка з однойменної назвою і символічно, що перша презентація цього видання відбудеться на фестивалі «справжнього українського духу». Адже «Розстрільний календар» - це унікальна хроніка політичних репресій в радянській Україні. Страшні події нашої історії ХХ століття – арешти, допити, заслання, розстріли українських політичних діячів, військових, науковців, митців, письменників, громадських активістів – викладені не у звичній хронологічній послідовності, а прив’язані до традиційного календаря.

Тут не лише зафіксовані дати подій, але й подані короткі розповіді про долі людей, які зазнали переслідувань та катувань. Така форма викладу наочно показує схему роботи радянської репресивної машини та привертає увагу до сторінок історії, які нам потрібно знати і пам’ятати. Презентація відбудеться в неділю, 6 серпня, початок — об 11:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Бандерштаті» будуть ранкові літературні посиденьки
02 серпень, 2017, 20:36