Забудовника ЖК «Егоїст» тричі штрафували

Забудовника ЖК «Егоїст» тричі штрафували
У Луцьку із самовільним будівництвом борються інспектори міського відділу архбудконтролю. Зокрема, декілька разів штрафували забудовника ЖК «Егоїст».

Їхній керівник Юрій Маслюк сьогодні, 2 серпня, під час засідання виконавчого комітету озвучив суму штрафів, які були накладені на недобросовісних забудовників, - інформує Перший.

Зазначається, що загальна сума штрафів складає більше мільйона гривень за півроку.

«За перше півріччя 2017 року забудовників та фізичних осіб, які порушили будівельні норми, ми оштрафували майже на мільйон 100 тисяч гривень. Більшість штрафів накладені на суб’єкти господарювання – юридичних осіб, великих забудовників, згідно закону України «Про відповідальність сфері містобудівної діяльності. Сума складає трохи більше 946 тисяч гривень», - зауважив Юрій Маслюк.

Чиновник зазначив, що наразі у суді є три справи щодо об’єків, які підлягають знесенню: на вул. Конякіна, 27а, прибудова до кафе на Електроапаратній, 3 та надбудова над квартирою на вул. Лесі Українки, 10.

Керівник відділу архбудконтролю зауважив, що у Луцьку є кілька об’єктів, які привертають увагу громадськості. Приміром - ЖК «Егоїст».

«На даний момент дозвільних документів на будівництво у них немає. У них була лише декларація про початок виконання будівельних робіт, був проект. Під час нашої перевірки з’ясувалося, що вони будуються із відхиленнями від проекту. Ми притягнули їх до відповідальності, дали припис.

Штрафували кілька разів: спершу за самочинне будівництво на суму 130 тисяч гривень,бо починали будувати вони без декларації, згодом за відхилення від проектної документації…Через два місяці знову перевірили, але забудовник не виконав наших рекомендацій, тому ми змушені були скасувати декларацію про початок будівельних робіт. І уже з кінця грудня минулого року будівництво «заморозилось». Так, співчуваємо людям, які планували придбати житло в «Егоїсті», чи можливо вже вклали свої кошти, але якщо забудовник приведе документацію у норму, то будівництво продовжиться», - розповів Юрій Маслюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи не Була такий розумний?.................
Відповісти
а хто ж ще))
Відповісти
дуже шкода людей, які хотіли чи вклали кошти у це житло. Хоча місце хороша, але егоїст він і в Африці егоїст - роюить так аби лише йому було добре
Відповісти